El PSOE de Morella “ignora a la Sindicatura de Comptes i posa en risc la concessió d’ajudes a la població”

L'alcalde reconeix que segueix sense remetre els comptes de l'exercici 2019

El grup socialista de l’Ajuntament de Morella va confirmar ahir durant el ple ordinari de gener -a preguntes del Partit Popular- que segueix sense remetre la documentació de l’exercici 2019 a la Sindicatura de Comptes. “El bloqueig al qual el PSOE sotmet aquests comptes pot derivar”, tal com va dir ahir el portaveu del PP, Jesús Lecha, “en la pèrdua de les ajudes als autònoms de la població. Una falta de gestió que poden acabar pagant víctimes innocents que ja estan sofrint fora mida amb la inacció del PSOE a Morella”.

El portaveu del PP a Morella va fer una crida. “Estan jugant amb els diners de desenes de famílies de Morella que esperen obtenir una ajuda per a poder subsistir”. La situació, tal com explica Llet, “és límit en molts casos i no podem permetre que s’entorpeixi l’arribada d’uns fons que han de servir per a alleujar als nostres veïns”.

En aquest sentit, des del PP reclamen al PSOE “treballo i esforç”. La Sindicatura de Comptes “reclama uns comptes que es van tancar fa un any, en 2019. Per tant, hi ha hagut temps més que de sobres, al llarg de 2020, per a treballar en aquesta documentació que és preceptiu aportar”. “Som conscients de la falta d’interès del PSOE a facilitar informació respecte als moviments comptables. No obstant això, tenint en compte que és un organisme públic el que el sol·licita en aquests moments i no el PP, haurien de ser més diligents i complir els terminis”.

El termini atorgat per la Sindicatura de Comptes per a facilitar els comptes de l’exercici 2019 va concloure el passat 22 de gener després d’una pròrroga de 99 dies. “És la nostra obligació adherir-nos al Pla Resisteix del Consell perquè arribin ajudes. Però el fonamental és que el PSOE de Morella faci el seu treball i compleixi amb les seves obligacions. En cas contrari, no veurem un euro de les subvencions anunciades per la Generalitat”, ha lamentat Lecha.

Directe