Diputació s’alia amb Romania per a atraure inversions a la província

El president manté la primera presa de contacte amb la nova cap de la delegació territorial romanesa a Castelló

José Martí amb Irina Felicia Marin

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mantingut aquesta setmana el seu primer encontre formal amb la nova cap del Consolat de Romania a Castelló, Irina Felicia Marin. D’aquesta primera presa de contacte s’extrau la renovació del compromís d’ambdues parts de continuar treballant de forma conjunta per a garantir l’atenció i els drets de la comunitat romanesa castellonenca, que representa actualment a 38.000 persones de la nostra província.

Entre les qüestions abordades figura la necessitat d’enfortir les relacions diplomàtiques i econòmiques entre Castelló i Romania per a millorar la competitivitat i reactivar el teixit productiu de tots dos territoris. En aquest cas, Martí s’ha posat a disposició del Consolat per a buscar vies de col·laboració per a canalitzar inversions provinents de Romania a Castelló i viceversa aprofitant la futura connexió aèria entre Bucarest i l’aeroport de Vilanova. Des de la delegació romanesa s’ha plantejat un viatge institucional al país de l’est quan les condicions sanitàries ho permeten.

Martí, que ha destacat la bona sintonia existent entre la Diputació i el Consolat des de la seua creació, ha traslladat a Felicia Marin que l’administració provincial “està oberta a tothom” i l’ha convidada a fer-li arribar totes les propostes, suggeriments, opinions i problemes “que ens servisquen per a millorar la seua qualitat de vida dels seus conciutadans”.

Així mateix, el president li ha desitjat molts encerts en la seua nova etapa de responsable del Consolat romanés, càrrec que exercirà en els pròxims quatre anys. Cal destacar que aquesta delegació territorial dona serveis a tots els residents romanesos de la Comunitat Valenciana. Actualment tenen la seua seu a l’avinguda de València de Castelló de la Plana.

Directe