L’Ajuntament de Morella s’adhereix al Pla Resistir amb més de 200.000 euros

Cada empresa podrà rebre 2.000 euros fixos segons l'afecció de la covid-19

L’Ajuntament de Morella s’adherirà al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana publicat avui al Diari Oficial (DOGV). Gràcies a aquest, en Morella es destinaran més 200.000 euros a ajudar als sectors més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la COVID-19. Aquestes ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores. Les despeses que inclouen aquelles realitzades a partir del mes d’abril de l’any 2020.

Amb les ajudes, cada persona autònoma o empresa rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballador o treballadora. En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són els comerços, allotjaments, hotels, restaurants, bars, agències de viatges, operadors turístics i altres activitats recreatives i d’entreteniment entre altres. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones al seu càrrec. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020.

Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’ajudes molt importants a causa de la gran quantitat de persones autònomes i menudes empreses que vist disminuïda la seua activitat per la COVID-19 i les consegüents restriccions”. L’edil ha explicat que “l’ajuntament ens sumem a estes ajudes i totes les administracions que hem de fer l’esforç que siga necessari per a estar al costat del teixit econòmic i social el municipi”.

Per part de l’Ajuntament de Morella, s’espera poder publicar les bases de forma urgent en les pròximes setmanes. A més, des del servei d’ocupació i desenvolupament local, informar periòdicament a les persones i empreses interessades i que puguen rebre les ajudes prompte.

Directe