José Martí anima als 135 municipis a “unir forces” pels 18,6 milions d’euros del Pla Parèntesi

El president de la Diputació llança un missatge de “responsabilitat” a tots els alcaldes

José Martí anima als 135 municipis a “unir forces” pels 18,6 milions d’euros del Pla Parèntesi

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha traslladat aquesta vesprada als alcaldes i alcaldesses de la província “la necessitat que tenim d’unir forces i traure davant de forma àgil tots els fons que estiguen al nostre abast per a ajudes als sectors més afectats per la crisi econòmica i social que ha provocat la pandèmia per la Covid-19”.

Martí, en una trobada telemàtica organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha tornat a insistir que “és ara quan tots hem d’anar pel camí de la responsabilitat, sense partidismes, perquè tots volem el millor per als nostres ciutadans i ciutadanes”.

En aquest sentit, el president de la institució provincial ha destacat la posada en marxa del Pla Resistir, impulsat per la Generalitat Valenciana, “que comptarà per descomptat amb la participació de la Diputació de Castelló, des d’on estarem alerta perquè els terminis siguen el més àgils possibles, una cosa en la qual ens hem d’implicar tots”.

José Martí, en aquesta línia, confia en aquest sentit en aquests diners arribe prompte als ajuntaments, que seran al final els que s’encarregaran de la gestió final perquè arriben a les microempreses i els autònoms”.

La institució provincial aportarà en 4,1 milions dins del Pla d’Ajudes Parèntesis per a pimes i autònoms de la Generalitat, un programa que contempla 160 milions per a tota la Comunitat Valenciana i que està integrat en el Pla Resistir amb més de 340 milions per a aquest 2021, tal com ha explicat també en aquesta trobada telemàtica el director general d’Administració Local, Antoni Such.

El Pla Parèntesi, segons els estudis de la Generalitat, destinarà 76 milions a les pimes i autònoms de la província de València, 65,3 als d’Alacant i 18,63 als de Castelló. Pel que respecta a les comarques castellonenques, la Generalitat assumirà el 62,5% del total (11,6 milions), mentre que la Diputació de Castelló aportarà el 22,5% (4,1 milions) i el 15% restant (2,7 milions), els ajuntaments.

Del total de 160 milions del Pla Parèntesi per a la Comunitat Valenciana, la Generalitat portarà 100 milions, mentre que les tres diputacions assumiran 36 i els ajuntaments, 24 milions d’euros. Les ajudes seran gestionades pels consistoris municipals i podran beneficiar a uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses, que podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats), que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada empleat al seu càrrec, amb un màxim de 10.000 euros.

Directe