El PSPV-Castelló es persona com a acusació particular pel cas Fabra

S'investiga si va ocultar patrimoni per dificultar la sentència que el va portar a presó

Santi Pérez i Ernest Blanch, avui a Castelló

“Soc de l’opinió que, per a acabar amb la impunitat necessitem justícia, i per això estem avui ací”. Amb estes paraules s’ha expressat este matí el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, en la Ciutat de la Justícia de Castelló després d’haver presentat l’escrit per formalitzar la personació del partit com a acusació popular en el cas Fabra, tal com es va acordar i aprovar per unanimitat en el plenari de l’executiva provincial de desembre.

El secretari provincial -qui ha acudit acompanyat pel portaveu del grup socialista de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, les vicesecretàries Ana Edo i Mari Carmen Aguilella, i el vicesecretari Ramón Martínez— ha assenyalat que “no hi pot haver ningú que se senta lliure per a malbaratar diners públics, aprofitar-se del poder o ser més que els altres. Perquè els polítics estem per a servir, no per a servir-nos. I això és una cosa que sembla que al Partit Popular no s’entenia així”. “Ells entenien la política com a una patent de cors per a aprofitar-se dels càrrecs i per a utilitzar els diners que són per Castelló per a fer-se més rics”, ha afegit.

Blanch ha destacat que “volem justícia per a Castelló, no només pels diners que es podien haver invertit en escoles, carreteres i hospitals, sinó també pel mal que s’ha fet al mateix nom de la província, convertint-la, arreu, en sinònim de corrupció”. “El partit socialista fa anys que lluita contra esta mala imatge per a la província, per coherència i per transparència, i només amb justícia podem aconseguir-ho”, ha conclòs.

Per la seua part, el portaveu del grup socialista de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha manifestat que “mantenim la lluita contra la impunitat per netejar el nom de Castelló i que la nostra província deixe de relacionar-se amb la corrupció”. En este sentit, ha afegit que es recopilarà tota la informació sobre els diners que la institució provincial ha pogut donar als gestors del camp de golf entre 2004 i 2011 per a aclarir la quantitat i la seua justificació.

“Hem de tancar de manera definitiva amb aquella època en què la diputació s’havia caracteritzat per la pèrdua de la reputació, la corrupció i la política clientelar i netejar el nom de Castelló d’una vegada per totes”, ha conclòs.

La nova causa oberta contra l’exdirigent del PP Carlos Fabra investiga una suposada ocultació de patrimoni que haguera, suposadament, tingut per objecte dificultar l’execució de la Sentència de l’Audiència Provincial de Castelló de 2013, per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó i a una multa d’1,4 milions d’euros. Arran d’esta investigació s’ha conegut que el PP hauria fet unes transferències per valor de 60.000 euros a una societat de Fabra.

Directe