L’Ajuntament aprova el pressupost més elevat de la seua història

Ascendeixen fins 40 milions d'euros, amb gairebé 13 per a inversions i la posada en marxa d'ajudes per a comerços i autònoms

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat en sessió plenària extraordinària el pressupost per al 2021 amb la xifra de 40 milions d’euros, la més elevada de la història. Els nous comptes municipals han estat ratificats amb els vots a favor de PSPV-PSOE, TSV, Compromís i del regidor no adscrit a cap formació, l’abstenció de Ciutadans, i els vots en contra del PVI i PP.

Durant la sessió, que s’ha dut a terme de forma telemàtica, la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha sigut l’encarregada de desglossar totes les partides previstes. Segons detallava es tracta del pressupost més elevat de la història de Vinaròs, amb un increment del 14,65% en relació als comptes de l’any passat. D’altra banda, comentava que s’adapta a la nova realitat per a donar resposta a les noves necessitats generades per la pandèmia.

L’alcalde, Guillem Alsina, insistia que “es tracta d’un pressupost necessari per a Vinaròs, amb importants partides per la millora de les instal·lacions educatives i sobretot en Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables”. En aquest sentit, assenyalava que l’Ajuntament s’adherirà al Fons de Cooperació Covid-19 de la Generalitat Valenciana per ajudar als autònoms i petites empreses més afectades per la crisi sanitària, a més de posar en marxa iniciatives pròpies per ajudar al sector comercial.

Pel que fa a les principals partides, Cano detallava que s’han previst 12,8 milions d’euros en matèria d’inversió, un increment de 5,8 milions en relació al pressupost de l’any anterior. En aquest sentit, assenyalava que aquest augment és degut un increment de les subvencions provinents de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant, amb un total de 8,8 milions d’euros, més 300.000€ amb fons propis de l’Ajuntament, per a la construcció del col·legi Jaume I, la millora dels col·legis Sant Sebastià i Assumpció, a més de l’adequació de l’institut José Vilaplana, amb una inversió de 3,3 milions.

Ple extraordinari del 18 de gener de 2021 de l’Ajuntament de Vinaròs

D’altra banda, també destaca l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), amb una inversió del fons FEDER de la Unió Europea d’1,7 milions d’euros per a la construcció de la passarel·la del riu Cervol, la recuperació de la Cotxera de Batet i el Centre Social, entre altres projectes.

Per part de la Diputació de Castelló també hi haurà un augment de les subvencions amb un total de 765.972€ a través del Pla 135 i el Premi SOM CERÀMICA, que suposarà una inversió de 200.000€ per a la millora de l’estació d’autobusos de la plaça de les Catalinetes.

A nivell de Serveis Socials, des de l’Ajuntament es mantindran les mateixes prestacions per atendre les persones més vulnerables de la localitat, a més de comptar amb una subvenció de 3,2 milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana.

En relació al deute la regidora Cano assenyalava per a finals del 2021 es preveu rebaixa-ho en més de 550.000€, per situar-lo a la xifra dels 7,8 milions d’euros.

Directe