L’Ajuntament triplica el 2021 les inversions i en destinarà 2,8 milions del pressupost municipal

La major part es destinaran a la millora de la seguretat, l'accessibilitat i l'eficiència energètica

L’Ajuntament triplica el 2021 les inversions i en destinarà 2,8 milions del pressupost municipal

La Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola continua ultimant el document que portarà a Ple per al seu debat amb les xifres que han de marcar el full de ruta de l’executiu local durant 2021.

Dijous que ve, la corporació municipal haurà de validar uns comptes que contemplen quasi triplicar la inversió respecte a l’any anterior.

Tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri, “en el Ple no sols aprovarem els projectes que contempla el pressupost, sinó que el mateix dia del Ple aprovarem alguns canvis d’afecció del préstec amb el qual es finançaran algunes inversions, per a aconseguir així destinar 2,8 milions d’euros en millores imprescindibles i necessàries en tot el terme municipal”; així, ha volgut recordar que la inversió prevista en el pressupost de 2020 era d’un milió d’euros, pràcticament un terç de la previsió per a l’any actual

“L’esforç és important, apostem per millorar substancialment la seguretat, la salubritat i l’accessibilitat” ha ampliat.

Concretament destaquen en la zona sud la millora en els accessos i l’enllumenat en el camí del Pebret; en la zona suburbana trobem projectes de millora de l’accessibilitat que se sumen al nou Punt Accessible previst per a la platja Sud; millores en la zona de l’Ullal i diferents punts de la zona nord, tot això amb una inversió superior al milió i mig d’euros.

Quant a la seguretat, se suma la instal·lació de càmeres de vídeo, conversió en zona de vianants de diversos vials i la millora de la senyalització viària amb més de 200.000€

Pel que respecta a espais públics, com els parcs infantils, s’hi contemplen millores, així com la millora del parc caní.

Quant als museus, es preveu la millora en l’equipament del Museu de la Mar i pel que respecta a les instal·lacions esportives, es preveuen millores en el frontennis, el nou gimnàs en el pavelló poliesportiu i els parcs de cal·listènia. Les inversions en aquests espais culturals i esportius ascendiran a més de 200.000€.

Una part important de la inversió enguany es destinarà també a les platges de la localitat, concretament a més del Punt Accessible de la platja Sud, s’inclourà la millora de la xarxa de dutxes i rentapeus i el seu sistema de proveïment, a més de la millora del mobiliari en platges, amb un import que superarà els 370.000€.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat “la importància de reforçar les inversions des del punt de vista de l’eficiència i la sostenibilitat” com a eina i palanca “per a la reactivació econòmica” un dels pilars d’aquest nou pressupost, juntament amb la inversió social, tal com ha destacat el mateix primer edil.

Directe