Més de 400 denúncies per estacionaments indeguts durant la gran nevada

El cos fa balanç de les actuacions durant la borrasca Filomena a la província de Castelló

La Guàrdia Civil de Castelló ha formulat 420 denúncies, la majoria per estacionaments indeguts en vials durant la gran nevada. L’institut armat ha activat un dispositiu extraordinari amb motiu de les intenses nevades que s’han produït a la província, que s’ha vist reforçat durant el cap de setmana, orientat a l’auxili de persones i poblacions afectades pel temporal i a la seguretat viària de les carreteres de la província, establint desviaments en talls de carreteres impracticables, senyalitzant viaris gelat o controlant els despreniments.

Dels nombrosos auxilis practicats destaca el dut a terme als ocupants de dos vehicles que havien quedat atrapats per la forta nevada en la carretera CV-170, del terme municipal de Catí, durant la nit del dia 8 de gener quan el temporal continuava assotant la zona, entre els quals es trobava un bebè de 10 mesos, que van ser rescatats i traslladat en els vehicles dels guàrdies civils fins a un allotjament hoteler de la població.

Dificultats per no
fer cas a les recomanacions

Però les majors dificultats amb les quals van haver d’intervenir els Guàrdies Civils va ser durant el cap de setmana, i especialment el diumenge, en ocasió dels desplaçaments de nombrosos vehicles a poblacions de l’interior per a gaudir de la neu acumulada, la qual cosa va donar lloc al col·lapse de vies i d’accessos a poblacions que dificultaven les tasques de neteja i auxili, i això, malgrat les múltiples recomanacions dels serveis d’emergència per a evitar aquests fets.

Cal lamentar l’accident de circulació que es va produir el dia 10 de gener en la carretera N-232, punt quilomètric 71, on una maquina llevaneu adscrita a l’empresa de conservació i manteniment del Centre de Serveis viaris Hivernals de Morella va sofrir una bolcada, resultat el seu conductor ferit de gravetat, que va ser traslladat en helicòpter medicalitzat fins a l’Hospital General de Castelló, accident que es troba en fase de recerca per components del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil.

En total, han participat en aquest dispositiu 387 guàrdia civils, en el qual han realitzat 223 actuacions i 1.162 auxilis, havent-se formulat 420 denúncies al Reglament General de Circulació, la majoria per estacionaments indeguts en vials.

Directe