Diputació i la Generalitat demanen que ningú ixque a la carretera per a veure la neu

Per a no complicar el treball dels bombers i col·lapsar les vies

Un cotxe amb problemes per la neu, a l'eixida de Morella

El diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha assistit a primera hora d’avui a una reunió telemàtica convocada pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, amb els responsables de carreteres de les diputacions de Castelló, València i Alacant, per a coordinar els treballs del govern autonòmic i les tres corporacions provincials davant l’intens episodi de nevades pel que travessa la Comunitat Valenciana per la irrupció de la borrasca Filomena. També ha participat la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible de la Generalitat, Roser Obrer.

En el transcurs de la reunió, en la qual s’ha efectuat una valoració molt positiva de l’encomiable treball desenvolupat en les últimes hores pels operaris del Consorci Provincial de Bombers en les carreteres de les comarques de Castelló sota la direcció del diputat Abel Ibáñez, s’ha realitzat una crida a la ciutadania perquè romanga en les seues llars i no es faça a la carretera si no és estrictament necessari.

En aquest sentit, el diputat de Carreteres de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha insistit que “ara no és el moment d’eixir a veure la neu, perquè ens enfrontem a un episodi de nevades en cotes inusualment baixes durant tot el dia de hui i que tindrà continuïtat demà”.

Santi Pérez és el diputat provincial de Carreteres

El diputat sosté que “hem de quedar-nos a casa per responsabilitat, perquè no podem afegir noves dificultats a un treball com el dels bombers, que de per si mateix resulta especialment complicat”. Segons explica, “agafar el cotxe seria temerari i només contribuiria a col·lapsar les carreteres i generar el caos”.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha explicat als responsables de carreteres de les tres diputacions que la Generalitat Valenciana està treballant per a posar a la disposició dels diputacions més maquinària perquè puguen actuar en les seues carreteres i per a facilitar l’accés a granges i explotacions ramaderes.

Serà material que s’afegirà al que ja contempla el dispositiu activat pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló, que compta amb 200 efectius humans diaris, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles de sal, 30 vehicles auxiliars, una moto de neu de rescat i un All Terranin Vehicle dotat amb erugues per a rescat.
Demà diumenge se celebrarà a primera hora una altra reunió de coordinació similar a la d’avui.

Directe