Vinaròs té ja una furgoneta d’atestats per a la Policia Local

Té unes característiques tècniques molt concretes de les que fins ara no disposava el cos policial

Aquest matí l’Ajuntament de Vinaròs ha rebut un nou vehicle per a la Policia Local, després d’haver-se formalitzat la compra una vegada finalitzat el concurs públic, el qual va resultar adjudicat a la mercantil Vedat Mediterráneo SL, per una quantia de 53.200€.

En paraules del regidor de Governació, Fernando Juan, “la compra s’ha pogut dur a terme a través d’un crèdit extraordinari de finançament a càrrec del romanent líquid de tresoreria de l’any 2019, permetent la normativa estatal la despesa d’aquest romanent per a l’adquisició de vehicles híbrids o elèctrics per a les forces i cossos de seguretat”. En aquest sentit, Juan afegia que “amb la incorporació d’aquesta furgoneta, pretenem evitar desplaçaments innecessaris dels ciutadans, en convertir-se el vehicle en una autèntica oficina mòbil, dotada de tot l’equipament necessari perquè així siga.”

Es tracta d’una furgoneta amb motor híbrid, etiqueta ECO, amb equipament d’atestats, vehicle amb unes característiques tècniques molt concretes i que fins ara no disposava el cos policial. El comissari en cap de la Policia Local de Vinaròs, Juan M. Doménech, ha precisat que “la furgoneta compta amb tot l’equipament d’atestats necessari per a poder dur a terme les tasques policials en el mateix carrer, en concret, un equip informàtic complet amb connexió a internet i tecnologia wifi en tot l’habitacle, impressora, escàner i càmera de fotos, a més ve equipada amb un etilòmetre evidencial”. Així mateix, Doménech ha destacat que “amb aquest vehicle, pretenem dur a terme la gran majoria de les diligències policials o judicials des del mateix lloc dels fets, bé siga en els controls preventius de seguretat viària que puguem establir, d’alcohol i drogues principalment, o bé en la confecció de les primeres diligències judicials i presa de declaracions en accidents de trànsit”.

El vehicle ve dotat amb els dispositius de senyalització òptica LED d’última generació per a una millor visualització en els controls de seguretat viària, tant en el seu interior com en l’exterior, així com un dispositiu de megafonia que incorpora un sistema per a llançar missatges gravats. L’interior del furgó conté el mobiliari d’oficina i instruments necessaris, per a la presa de declaració o confecció d’informes, podent estar perfectament assegudes dues persones en el seu interior enfront d’una taula de treball.

Com la resta de vehicles de la Policia Local de Vinaròs, la furgoneta ve equipada amb un desfibril·lador automàtic, sent amb aquest, un total de cinc els desfibril·ladors amb els quals compta el cos policial, un en cadascun dels quatre vehicles policials i un cinqué situat al quarter de policia.

Directe