Es construirà una glorieta en la intersecció de la CV-11 i el camí del Molí de Toni

Amb una inversió de 370.000 euros de la Generalitat Valenciana

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dins del programa d’actuacions encaminades a la millora de la seguretat viària i la reducció de l’accidentalitat en la xarxa de carreteres de la Generalitat Valenciana, ha previst la construcció d’una nova glorieta en la intersecció entre la carretera CV-11 (punt quilomètric 16+955) i el camí del Molí de Toni, al terme municipal de Sant Jordi.

Amb aquest projecte es permetrà també un accés canalitzat i ordenat tant al camí rural que uneix la CV-11 amb la urbanització i el camp de golf Panoràmica, els dos amb alta freqüentació, com al camí que uneix la CV-11 amb la localitat tarragonina d’Ulldecona.

Les obres a la comarca del Baix Maestrat, que suposen una inversió de 370.000 euros, tindran una duració aproximada de tres mesos i començaran a l’inici de 2021.

Reducció de la
sinistralitat

Segons les recomanacions sobre dimensionament, senyalització i abalisament de glorietes del Servei de Seguretat Viària de la Conselleria, es desenvoluparà una glorieta nova de 22,50 metres de ràdio, amb una calçada de 5 metres; vorals d’emergència, interior de 0,50 metres i exterior d’1,50 metres, i amb un 2 % de pendent transversal cap a l’exterior.

La carretera CV-11, que pertany a la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana, naix a Traiguera, en l’enllaç amb la carretera N-232, i conclou en l’N-238 (punt quilomètric 21+110); els dos pertanyen a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

D’acord amb les dades d’accidentalitat del Servei de Seguretat Viària, en la CV-11 es produeix una mitjana de 10 accidents a l’any, la majoria lleus i sense ferits, relacionats amb els nombrosos accessos indiscriminats que hi ha al llarg de tota la longitud, sobretot a camps i finques agrícoles.

En la intersecció que és objecte d’aquesta actuació, que presenta problemes de visibilitat, es produeix una mitjana d’un accident anual, per la qual cosa constitueix un dels punts on es produeix el nombre més gran d’accidents de la carretera.

Directe