El bombers, el “buc insígnia” de Diputació contra les nevades

Es presenta un operatiu de 200 efectius diaris, 18 llevaneus, 8 salers i 250 tones de sal per als 78 municipis

El bombers, el “buc insígnia” de Diputació contra les nevades

El Consorci Provincial de Bombers dependent de la Diputació de Castelló ha presentat el seu dispositiu de nevades que comptarà amb 200 efectius humans diaris, 18 màquines llevaneu, 8 vehicles de sal, 30 vehicles auxiliars, una moto de neu de rescat, un All Terranin Vehicle dotat amb erugues per a rescat i 250 tones de sal, tal com ha detallat el cap de la secció forestal, Fernando Kindelan. Un complet sistema de resposta que es pot ampliar en cas de necessitat i que implica els 9 parcs de bombers professionals i voluntaris existents a la província, la Unitat de Rescat de Muntanya i la Unitat de Protecció Civil de la Diputació.

Es tracta d’un dispositiu que, segons el president de la Diputació, José Martí, serveix per a llançar a les castellonenques i els castellonencs el missatge de que «poden estar tranquils perquè la seua seguretat està garantida». Així ho ha manifestat en l’acte de presentació dels efectius humans i materials amb els quals el Consorci Provincial afronta la temporada hivernal, en el qual ha recordat que «els bombers són el ‘buque insignia’ de la Diputació», tal com va quedar de manifest el mes de gener passat quan la província es va veure afectada per la borrasca Gloria, «la més agressiva que s’ha registrat en dècades a les nostres comarques». Ha recordat que «van actuar amb summa diligència i rapidesa per a obrir carreteres i rescatar persones que van quedar aïllades». I perquè el servei «siga millor si cap», els pressupostos de 2021 «contemplen la creació de 19 llocs de treball en el Consorci».

Ha sigut una convocatòria davant els mitjans en la qual també ha estat present el director general d’Emergències de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, qui ha destacat la necessitat que en aquesta matèria «hi haja una bona organització i una adequada coordinació», màximament en una província com la de Castelló que compta 78 municipis en risc que quedar aïllats per episodis de nevades».

Durant l’acte celebrat en les instal·lacions del Consorci la voluntària de Protecció Civil de la Diputació, Lorena Forés, ha entregat José Martí l’Alta Distinció de la Generalitat que va rebre el passat 9 d’octubre com a representant d’un sector essencial del poble valencià, en reconeixement al comportament exemplar de la societat enfront de la pandèmia. El president ha volgut agrair la implicació dels voluntaris de Protecció Civil durant el confinament, que han realitzat diferents labors d’auxili a la població, entre les quals ha destacat el subministrament de medicines a domicili als malalts oncològics que segueixen tractament a l’Hospital Provincial.

Martí també ha entregat diplomes d’agraïment pel seu exemplar comportament durant la pandèmia a representants dels bombers professionals, voluntaris, forestals i de Protecció Civil.
La presentació del dispositiu de nevades ha finalitzat amb una crida del president a «la prudència i la responsabilitat de la població durant les festes nadalenques perquè contindre la pandèmia és tasca de tots».

Directe