Hem de “caminar junts per a aconseguir d’Europa el suport per recuperar la província”

L'eurodiputada Rodríguez-Piñero s'ha reunit amb el president de la Diputació

La Diputació de Castelló “afrontarà de forma decidida el gran repte que suposa Europa perquè som conscients de la importància dels fons que arriben de Brussel·les per a reactivar la província”. Així ho ha destacat hui el president de la institució, José Martí, després de la reunió mantinguda amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero, amb qui ha analitzat totes les opcions que existeixen a Europa “perquè la Diputació es convertisca en una institució clau per a desenvolupar els projectes que ajuden a impulsar l’economia i modernitzar el model productiu”.

La Diputació, en aquest sentit, està treballant en la presentació de projectes per a afrontar sobretot el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació, “i per a nosaltres és molt important tindre el suport d’Inmaculada Rodríguez-Piñero, que tant està treballant a Europa en defensa dels interessos dels espanyols, dels valencians i dels castellonencs”, ha destacat Martí, que ha estat acompanyat en la reunió pel diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez.

El president de la institució provincial ha agraït a l’eurodiputada “que es posen a la nostra disposició per a aquest any 2021 que tant ens exigirà”. De fet, ja han avançat la possibilitat de realitzar una reunió a Brussel·les a curt termini per a estudiar futures accions.

De moment, el primer pas que donarà la Diputació de Castelló és presentar propostes per a estar presents en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, que inclouran projectes vinculats a la transició energètica, la connectivitat digital, la transformació social o la despoblació.

Inmaculada Rodríguez-Piñero, per part seua, ha deixat palesa que “aquest és el moment de les diputacions, que són institucions fonamentals per a fer front al repte demogràfic” i que tenen a Europa “una porta oberta a la qual anomenar”. L’eurodiputada ha agraït a José Martí “la seua clara resolució per a treballar junts, aconseguir que els fons europeus ajuden a la recuperació de la província i fer front a la crisi econòmica i social” provocada per la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta línia, Rodríguez-Piñero ha mostrat la seua disposició a coordinar “una visita del president de la Diputació a Brussel·les, on tindrà una agenda institucional que es mereix Castelló”. Així mateix, ha deixat patente la seua total disposició a “ajudar al fet que la Diputació elabore els projectes que tenen cabuda en els fons europeus i que tan rellevants poden ser per als pobles de la província”.

Directe