82 empreses obtenen les ajudes de l’Ajuntament enfront de la covid-19

Morella ha procedit a liquidar la taxa d’ocupació de la via pública als establiments

Morella, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Morella ha publicat avui el llistat de les 82 empreses que obtenen les ajudes a empreses i activitats enfront de la covid-19, una vegada aprovades definitivament en la junta de govern. Aquestes sumen més de 30.000 euros i es tracta d’ajudes econòmiques, les quals van des dels 400 fins als 600 euros, per a sufragar despeses en matèria de protecció enfront de la covid-19, teletreball, protocols de seguretat o adaptació d’espais entre altres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància del teixit empresarial de la ciutat, al qual s’ha de recolzar i ajudar en estos moments tan complexos”. L’edil ha explicat que “donem un total de 82 ajudes a les empreses locals, les quals són compatibles amb les d’altres administracions” i ha afegit que “havíem previst un pressupost de 68.000 euros per a aquestes ajudes econòmiques en matèria de protecció de les empreses enfront de la COVID-19. Amb les que s’han concedit s’inverteixen més de 30.000 euros i la resta es destinaran a altres qüestions relacionades amb la pandèmia i futures ajudes”. Finalment, ha volgut “agrair tot l’esforç que fan les persones en el seu treball enfront de la situació que vivim a causa del coronavirus. Amb la suma de totes i tots, tirarem endavant amb esperança”.

Cal recordar que aquestes ajudes estan dins del pla de reactivació socioeconòmica aprovat el passat mes de juny en un ple extraordinari. Aquest compta amb 90 mesures distribuïdes en quatre àrees: social, econòmica, de reforç de serveis i seguretat i de promoció econòmica.

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella també realitza la liquidació de la taxa d’ocupació de la via pública als establiments. Amb els canvis i les bonificacions aprovades, el conjunt de mesures suposarà un estalvi de més de 18.000 euros per al conjunt d’afectats.

Noves mesures enfront
de la COVID-19

La Generalitat Valenciana ha anunciat noves mesures enfront de la COVID-19, les quals entraran en vigor el dilluns 21 de desembre. Amb aquestes s’allarga el tancament perimetral de la comunitat fins al 15 de gener i es reforça amb únicament els desplaçaments adequadament justificats. A més, es limita la circulació nocturna fins a les 23.00 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre que serà fins a les 00.00 h. També es limiten les reunions socials i familiars a un màxim de sis persones amb dos grups de convivència, sense excepció per Nadal.

L’alcalde de Morella ha explicat que “aquestes mesures són dures però necessàries. Cal que tots i totes fem un esforç en uns dies que són especials”.

Directe