El Geriàtric i la Residència El Collet ja són centres lliures de covid-19

L’alcaldessa desmenteix les afirmacions del comité d’empresa de l’OACSE

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que l’últim cribratge realitzat pel Centre de Salut Pública confirma que tant el Centre Geriàtric com la Residència El Collet estan lliures de covid19, és a dir, no tenen cap resident ni cap treballador afectat.

Al Centre Geriàtric, la zona covid19 ja ha quedat desmantellada. El funcionament a data d’avui és de normalitat i s’han obert totes les sales comunes i espais del centre. Pel que fa a la Residència El Collet, el centre està en situació d’infecció resolta, a l’espera de tancar el brot en els pròxims dies.

Xaro Miralles ha reconegut que «la situació ha millorat molt en els últimes dies i estem convençuts que ha estat gràcies al treball de tots els professionals que han estat dia i nit pendents de la salut de tots els residents».

Respecte al comunicat que ahir dijous va emetre el comité d’empresa de l’OACSE, on es fa referència a la sobrecàrrega de treball i s’alerta sobre la falta de material, l’alcaldessa ha assenyalat que «no entenem per què ara el comité difon aquest comunicat que l’únic que fa és crear alarma social entre els familiars, els treballadors i la resta de ciutadania».

Declaracions alcaldessa de Benicarló sobre el comunicat del comité d’empresa de l’OACSE

«Des del primer moment en què hi ha hagut algun cas positiu —ha afegit l’alcaldessa—, hem estat baix la supervisió de la Conselleria de Sanitat, hem activat els plans de contingència i hem seguit tots els protocols necessaris». «Les coses sempre es poden fer millor —ha explicat Xaro Miralles—, això és evident, però jo crec que la prova de què hem fet el que calia són els resultats que tenim avui, i és que no queda cap persona contagiada ni entre els residents ni entre els treballadors».

Les visites es recuperaran
el més prompte possible

La represa de les visites als residents és un dels temes que més preocupa els familiars. Sobre això, la presidenta de l’OACSE, Gemma Cerdá, ha dit que «entenem la necessitat, tant dels residents com de les famílies, però hem de seguir les indicacions de Salut Pública i de la Conselleria de Sanitat». «De seguida que podrem, tornarem a permetre les visites», ha assegurat.

Pel que fa al Centre de Dia Nou d’Octubre, Gemma Cerdá ha recordat que tornarà a prestar servei a partir de demà. La presidenta ha lamentat també la mort d’un resident d’El Collet que es va produir el passat dilluns i que aquest matí les autoritats sanitàries han confirmat que ha sigut per covid.

Gemma Cerdá ha volgut reconéixer públicament «la dedicació i implicació tant de les direccions dels centres com del personal administratiu i tècnic de la seu de l’OACSE en la gestió dels brots i donant la millor resposta possible en cada moment». «Estan sent mesos de molt d’estrés —ha constatat la presidenta—, però avui podem estar tranquils de què la situació als centres està resolta».

Directe