Vinaròs inicia un nou programa Escola d’Ocupació Et Formem

Compta amb una subvenció de 120.103,20€ de la Generalitat Valenciana

L’objectiu d’aquest programa, que es gestiona des de l’Agència de Desenvolupament Local, és incrementar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, amb la finalitat de facilitar la seua incorporació al treball. Cal destacar que es tracta d’un sistema que combina la formació amb l’ocupació, per mitjà de la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o interés social.

Durant la signatura dels contractes l’alcalde, Guillem Alsina, ha donat la benvinguda als alumnes treballadors i ha destacat que “aquest tipus d’iniciatives estan adreçades a persones amb dificultats per a reincorporar-se al mercat laboral, amb l’objectiu que puguen millorar la seua competència professional per tenir més èxit, al mateix temps que amb la feina que realitzen ajuden a desenvolupar obres municipals”. En esta ocasió, l’objecte d’actuació serà l’adequació de zones de descans en el carril lúdic en el riu Cervol i el manteniment i millora de l’enjardinat i arbrat del paratge de l’ermita, així com del parc de la Paret Blanca.

Per la seua banda, la regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha assenyalat que “aquests programes suposen un suport molt important per ajudar a les persones a incorporar-se al mercat laboral un cop finalitzada la formació”. En aquest sentit, comentava que al completar aquest programa, amb una durada inicial de 6 mesos, els alumnes aconsegueixen un certificat professional de nivell 1 en l’especialitat d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, que pot obrir noves possibilitats laborals.

Directe