Sant Jordi signa un conveni amb Ateneu Maestrat per a ajudar als malalts amb dany cerebral adquirit

L'alcalde Iván Sánchez diu que "som molt sensibles a aquest problema"

L’alcalde de Sant Jordi ha signat aquest dilluns el conveni amb Ateneu Maestrat, associació amb seu a Benicarló i dedicada a combatre els efectes que té el dany cerebral adquirit tant en els malalts com en les seues famílies. Per això, encara que en aquests moments no hi ha cap veí en el municipi que patisca aquesta malaltia, sí que és un problema molt real que ha afectat algunes famílies fa poc i l’alcalde vol ajudar al fet que aquesta associació puga prestar la millor ajuda possible a la comarca.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha explicat que “encara que, afortunadament, des de fa quatre anys no hi ha cap família en el municipi amb algun malalt, som molt sensibles a aquest problema i mantenim l’ajuda a aquesta fundació que tant fa per a millorar la qualitat de vida tant dels malalts com de les seues famílies”.

I és que l’Ajuntament de Sant Jordi “és especialment sensible davant situacions que afecten les famílies del municipi, tant relatives a malalties o situacions que poden generar risc d’exclusió social. Per això mateix l’àrea de serveis socials és una de les quals es manté més activa en el consistori i així poder respondre abans i millor a qualsevol situació de risc o vulnerabilitat”, segons apunten fonts municipals.

Cal recordar que el passat 26 d’octubre es va celebrar el Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit (DCA), una efemèride instituïda l’any 2007 pel Consell de Ministres a proposta de la Federació Espanyola de Dany Cerebral (FEDACE) que té per objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre la realitat i necessitats del col·lectiu de familiars i afectats pel dany cerebral.

Directe