José Martí reivindica el paper de les diputacions en la superació de la bretxa digital rural

El president de la Diputació explica el projecte Smart Villages Territori Rural Intel·ligent

El president de la Diputació, José Martí, ha defensat la funció de les diputacions com a ajuntaments d’ajuntaments per a la superació de bretxa digital, «fonamentalment de xicotets ajuntaments de pobles d’interior». Ha sigut en el transcurs de la seua intervenció on line en el VI Fòrum Small Smart City sobre digitalització de xicotetes poblacions, organitzat per la Junta d’Extremadura, en el qual ha explicat els detalls del projecte Smart Villages Dipcas Territori Rural Intel·ligent de la Província de Castelló. En fer referència a l’obra de José Ortega y Gasset ‘La redención de las provincias’, ha assenyalat que, en la seua opinió, «la redempció de les províncies són les diputacions» i que «la seua funció redemptora es fonamenta en l’atenció que presten als xicotets municipis».

El president, que ha sigut categòric en afirmar a la bretxa digital és el gran enemic a batre, també ha explicat que l’estratègia Smart Villages pretén construir un territori rural intel·ligent capaç de millorar els serveis públics en els municipis a través d’una plataforma tecnològica que done resposta als problemes de les zones rurals icontribuïsca a vertebrar el territori fomentant la seua transformació econòmica i social, tenint en compte les característiques territorials i poblacionals dels municipis.

També s’ha referit a la seua capacitat per a promoure «la internet de les coses», entés com una xarxa variada d’objectes físics amb capacitat per a connectar-se i intercanviar dades.

No obstant això, José Martí, conscient que la bretxa digital territorial i social continua sent una realitat, advoca pel desenvolupament d’un gran projecte de província a través dels fons europeus de reconstrucció perquè totes les ciutadanes i ciutadans de la província puguen connectar-se a la xarxa. Segons ha explicat, «de poc serveix que la senyal arribe a un terme municipal si no resulta accessible per al conjunt de les persones que resideixen en ell».

Directe