193.000 euros a programes d’ocupació a Peníscola

Amb aportacions de l'ajuntament, de Diputació i del programa LABORA de Generalitat

Raquel París i i Andreu Martinez

Més de 30 aturats s’han pogut beneficiar i ho faran en els pròxims mesos a Peníscola de les polítiques d’ocupació dutes a terme per part de les diferents administracions en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat. Concretament, s’han contractat o subvencionat parcialment la contractació de 32 persones gràcies als programes d’ocupació social.

La regidoria de turisme de l’Ajuntament ha destinat 92.000€ a un Pla d’Ocupació Local per a informadors en platges i via pública que ha funcionat durant els mesos d’estiu en la destinació turística i a través del qual es van contractar 23 aturats. A aquest s’ha sumat, a més, la contractació per part de la Generalitat Valenciana de 23 aturats més, igualant el personal contractat per totes dues institucions, facilitant així un equip d’informadors en platges de gairebé cinquanta integrants.

Per part seva, la Diputació provincial ha col·laborat amb l’Ajuntament en el Pla d’Ocupació Local i la contractació de personal de reforç per a l’oficina d’informació turística amb 12.500€, la meitat de l’import per al Pla i el 50% restant per a la contractació de personal d’informació en oficines durant els mesos d’estiu, concretament tres informadors que es van sumar a l’equip reforçat per part de la regidoria.

La Generalitat, a través del LABORA, aporta 88.900€ a quatre programes d’ocupació social implantats a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local en el municipi, es tracta de EMCORP, EMPUJU i ECOVID, a través dels quals s’ha contractat, finançat totalment o parcialment la contractació o està en tràmit de 6 persones.

En aquest sentit el propi alcalde, Andrés Martínez, ha volgut destacar la important i necessària col·laboració entre administracions en matèria d’ocupació: “enguany ha estat un any complicat i hem de seguir en la senda de la col·laboració, és per això que vull posar de manifest l’important paper que han jugat totes les administracions, també la local, agraint la tasca que des de LABORA està duent a terme la Generalitat Valenciana, així com les col·laboracions de la institució provincial”.

Directe