Peníscola rebrà 241.780€ del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics

És la major quantia de tota la província i una de les més elevades de la Comunitat

Andrés Martínez i Francesc Colomer, en una imatge recent

Tal com ja va anunciar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la seua visita a Peníscola fa unes quantes setmanes, Generalitat i Diputació aportaran a la Ciutat a la Mar la xifra més elevada de les destinades a les 86 localitats catalogades en l’actualitat com a turístiques de la província, i una de les majors aportacions de tota la Comunitat, concretament

Aquesta aportació del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics té participació a parts iguals per totes dues administracions i suposa “un pas endavant per al reconeixement de l’esforç que fem els municipis turístics per part de les administracions superiors en el nostre territori; els canvis en la regulació permetran que localitats com Peníscola vegen compensada la seua dedicació i les seues inversions per al sector” ha valorat l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez, fent referència a la nova normativa impulsada per la Secretaria Autonòmica de Turisme, que acota i endureix les característiques que hauran de complir els municipis per a ser catalogats com a turístics.

Martínez ha celebrat la concreció de la xifra que rebrà el consistori i ha aplaudit “que es reconega la singularitat i l’esforç de destinacions turístiques com Peníscola, amb un volum de negoci dins del sector molt important”.

Això genera a les arques municipals “despeses d’extraordinària magnitud” cosa que ha exemplificat amb la despesa que li suposa a l’Ajuntament de Peníscola mantindre les seues platges, “les tasques de neteja, accessibilitat, vigilància, així com tot el conjunt de serveis que garanteixen un litoral de qualitat ens suposa més de mig milió d’euros anuals de despesa” ha explicat, i ha recordat que “enguany, a conseqüència de la Covid19, l’esforç ha sigut encara major”.

Martínez, en aquest sentit, s’ha mostrat reivindicatiu amb l’administració central. “Hem de continuar treballant per avançar en les regulacions supramunicipals que defineixen els municipis turístics, cal aconseguir adaptar a la realitat del sector i de les destinacions les normes de caràcter estatal perquè el Govern reconega l’esforç que realitzem les administracions locals la població de les quals de fet i població de dret varia molt substancialment a conseqüència dels centenars de milers de turistes que ens visiten” ha explicat.

Directe