Les festes locals de Morella de l’any 2021 deixen un pont a l’octubre

Nadalet cau en diumenge i s'ha canviat per l'11 d’octubre

L’Ajuntament de Morella ha d’aprovar aquesta vesprada al ple ordinari del mes de novembre, els dies festius locals de l’any 2021, previstos per a les dates del 7 de gener i l’11 d’octubre. Cal explicar que, habitualment, els festius de Morella són el 7 de gener, dia de Sant Julià i patró de la ciutat, i el 26 de desembre, segon dia de Nadal, el qual aquest pròxim any serà diumenge i s’ha canviat per l’11 d’octubre.

El regidor de Governació i Participació, Jose Manuel Rodrigo, ha explicat que “els dies festius seran aquestos, el primer ja és tradicionalment festiu a la ciutat i el segon es canvia, ja que el 26 de desembre és diumenge”. L’edil ha explicat que “en la data de l’11 d’octubre, se junta amb els festius del 9, diada de la Comunitat Valenciana, i el 12, Dia de la Hispanitat, ambdós festius”. Aquestes festivitats locals es sumen a les nacionals i autonòmiques, com és el cas del dia de Sant Joan al juny, tot i que aquest està considerat com a “festiu recuperable”.

Ple ordinari
de novembre

A més dels dies festius locals de l’any 2021, el ple ordinari del mes de novembre tractarà altres punts. Així, l’àrea d’hisenda ha d’aprovar la modificació dels crèdits n 17/2020. L’àrea de planificació i millora de la ciutat, bonificacions, donar compte de la modificació del pressupost de les obres de Vallivana, la modificació n 1/2018 Vega del Moll i l’informe de la concessió del nou ARRU. L’àrea de seguretat, convivència i civisme tractarà, a més dels dies festius de l’any 2021, el protocol enfront de la covid-19.

L’àrea d’educació, cultura i esport, la moció del grup Popular sobre la infermeria escolar. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules, cadires, tribunes, taulats i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa, la moció del Camí de la Canà, l’informe del nou traçat de l’N-232 La Torreta-Morella Sud i la modificació del nomenament dels representants de la corporació en el consorci Ruta dels tres reis. L’àrea de benestar i drets socials, el II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Morella d’àmbit intern i el protocol municipal contra la violència de gènere.

Finalment, en despatx extraordinari es tractaran també la reducció de l’IVA a les mascaretes i material de protecció i una moció per a la millora del servei de fibra òptica a causa d’avaries com la que va succeir ahir.

Directe