160 milions d’euros per a la reconstrucció de la província

La Diputació de Castelló treballa en un pressupost expansiu per a l'any que ve

La Diputació de Castelló treballa en el disseny d’uns pressupostos per a 2021 centrats en “prioritzar la reactivació econòmica de la província i dotar als ajuntaments dels fons adequats per a fer front a la crisi econòmica i social” generada per la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha subratllat el president de la institució provincial, José Martí, qui ha anunciat uns comptes “expansius” que podrien suposar un increment del 10 per cent respecte a les de 2020, la qual cosa suposaria arribar a una xifra de més de 160 milions d’euros.

L’equip de govern, de la mà del president de la Diputació, està preparant un pressupost que mantindrà les grans línies de 2020, com el Pla 135, el Fons de Cooperació Municipal o el Fons per a Municipis Turístics, però que comptarà en 2021 amb una nova aposta, el Pla Reactivem Castelló, que “disposarà dels fons adequats perquè entre tots puguem prioritzar les actuacions que necessiten els nostres municipis i, en definitiva, els ciutadans”, assenyala José Martí.

El president de la institució provincial, al costat del diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, i al portaveu del grup socialista, Santi Pérez, s’ha reunit en el matí de hui amb els representants dels grups de l’oposició per a avançar-los les dades macroeconòmiques i la xifra global que maneja l’equip de govern que integren PSPV i Compromís. La primera reunió ha sigut amb el portaveu i la portaveu adjunta del PP, Vicent Sales i Elena Vicente-Ruiz, respectivament, per a continuar després amb la portaveu de Ciudadanos, Cristina Fernández.

José Martí, en aquest sentit, ha assenyalat que “els hem traslladat l’escenari en el qual ens movem i la necessitat que anem de la mà, com hem demostrat durant aquests mesos, per a tirar avant uns comptes que han de tindre als ajuntaments com a clars protagonistes”. En aquest sentit, “els hem demanat que ens realitzen les aportacions que consideren adequades per a reforçar aquesta línia”, dins del que són les competències pròpies de la institució.

Directe