Peníscola aposta per la millora de l’accessibilitat de la seua informació en línia

Impulsa l'adaptació del web municipal i el seu portal turístic perquè la seua informació estiga a l'abast de discapacitats sensorials

Raquel París és regidora de l'Ajuntament de Peníscola

L’àrea de Modernització de l’Ajuntament de Peníscola aborda, durant aquests dies, la transformació de la seua informació en línia per a adaptar-la i fer-la accessible a tots els usuaris, també per a aquells que compten amb discapacitats sensorials.

Concretament, a través de la implementació de la tecnologia específica, tant en el lloc web d’informació municipal, com en el portal turístic s’inclouran funcionalitats recomanades per l’Observatori d’Accessibilitat, amb la qual cosa s’afavorirà la inclusió d’un major nombre de persones a la societat de la informació i tot el que això comporta.

Els nous webs inclusius comptaran amb noves maneres de navegació, la manera teclat, per a persones amb discapacitat visual, i permetran als usuaris navegar amb un nombre reduït de tecles; la manera dialogant, per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors, que permet navegar parlant al web; la manera de modulació de so, per a persones amb dificultats per a vocalitzar o paràlisis severes; la manera de navegació amb lectors de pantalla, o la manera de navegació a través de polsadors.

“Amb la implementació d’aquesta tecnologia, la nostra informació de servei i interés públic no tindrà barreres, serà més accessible” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París, qui ha posat en valor aquesta aposta de responsabilitat social.

La regidora, que és també la responsable de la gestió de l’àrea turística, ha destacat la importància que té aquesta acció també en la promoció de la destinació “la vocació de la qual està en la inclusió; estem fent la nostra destinació més accessible i també volem demostrar el nostre compromís en matèria de comunicació i transparència sense exclusió” ha explicat.

Directe