Ernest Blanch afirma que “mai els municipis de Castelló han rebut tants diners de la diputació com ara”

Entre ells, els 2,9 milions per la Covid-19 i 206.373 en ajudes pel Glòria

“Mai els municipis de Castelló han rebut tants diners de la diputació com ara”. El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, s’ha pronunciat així després de l’anunci per part de la institució provincial del repartiment de 2,9 milions d’euros perquè els municipis sufraguen les despeses extraordinàries generades per la pandèmia —dins del pla Reactiva Castelló dotat amb un total de 9 milions d’euros—; i l’adjudicació de 206.373,13 euros en ajudes per a 38 municipis de costa i interior afectats per la borrasca Glòria.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló destaca que “des de l’arribada de José Martí a la institució, els esforços han sigut constants per a fer un gir de 180 graus a la diputació i convertir-la en una autèntica institució de suport als municipis i amb grans consensos”. “La diputació ha de ser una institució de grans acords, sobretot, per a combatre la bretxa territorial que sempre ha existit entre l’interior i la costa i, per això, una persona com José Martí, alcalde com és d’un xicotet poble de l’interior, és perfectament coneixedor del molt que una diputació pot ajudar als més xicotets”, ha afirmat.

Blanch també ha valorat el “tarannà negociador” del president de la Diputació de Castelló i vicesecretari de l’executiva provincial en haver aconseguit conjuminar a tots els grups amb representació per a aprovar este pla de reactivació de la província, que contempla l’adopció de mesures per a fer front a la crisi de la Covid-19, valorades en 9 milions d’euros. “Este consens és una fita més de la Diputació del Canvi”, ha assenyalat.

Referent a això, el dirigent socialista ha apuntat que “seria una gran notícia que este tipus de consensos s’aconseguiren també en institucions de tots els àmbits perquè, en estos moments, és absolutament imprescindible que tots remem en la mateixa direcció per a tirar el país avant”.

Blanch assenyala que, des del primer dia de l’emergència sanitària, la Diputació de Castelló que lidera el socialista José Martí ha realitzat una gestió “exemplar i a l’avantguarda”, amb accions pioneres a Espanya com la distribució de manera gratuïta de màscares i material de protecció i desinfecció per als treballadors essencials dels ajuntaments, per un import de 250.000 euros, a més de la coordinació d’una gran acció de compra amb la qual 129 ajuntaments van poder adquirir 368.000 màscares quan este material escassejava en els mercats internacionals.

Així mateix, i en relació amb les ajudes pels efectes del temporal Glòria, Blanch recorda que, a les ajudes de 206.373,13 euros per als ajuntaments, cal sumar els 376.000 que la institució provincial va destinar a la contractació de maquinària i al reforç de personal i els 255.281 invertits en reparacions urgents en les carreteres. “No hi ha dubte que l’arribada del partit socialista a la Diputació de Castelló ha suposat un vertader bàcul per als municipis de la província”, ha conclòs.

Directe