Ximo Puig proposa toc de queda fins al 9 de desembre per frenar el coronavirus

Seria cada dia des de les 12 de la nit fins a les 6 del matí

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dijous una ronda de contactes amb agents socials i portaveus parlamentaris per a explicar-los la seva proposta de toc de queda per a frenar l’expansió del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Aquesta proposta passaria per un toc de queda des de les dotze de la nit fins a les sis del matí, encara que no afectaria serveis essencials ni a l’activitat laboral que es duga a terme en els torns de nit.

La mesura es debat al consell interterritorial d’aquest dijous, sent la intenció de la Generalitat és que es prenguen mesures coordinades en tot el país, però si no hi ha consens, les prendrà pel seu compte.

La idea de la Generalitat és que aquest toc de queda entre en vigor com més aviat millor, i es mantindria almenys fins al 9 de desembre. Aquesta data podria estar donada per tal d’arribar a Nadal amb una baixa xifra de contagis i per evitar incompliments nocturns de la llei durant el pont de desembre.

Encontres a la
Generalitat

Els agents socials, la CEV, UGT i CCOO, han estat els primers a conèixer la proposta de la Generalitat, que valoren de manera positiva. Entenen que és necessari prendre més mesurades per a contenir els contagis, però tant el president de la CEV, Salvador Navarro, com els secretaris generals d’UGT i CCOO, Ismael Sáez i Arturo León, coincideixen a assenyalar que també és molt important no llastrar la recuperació econòmica.

Puig s’ha reunit també amb la síndica del PP en Les Corts, Isabel Bonig. La Síndica del Grup Popular en Les Corts i Presidenta del PPCV ha assenyalat respecte a la possibilitat de decretar el toc de queda en la Comunitat Valenciana, que “ha de venir acompanyat de mesures complementàries que ajudin a fer front a la pandèmia” com és el reforç de les plantilles sanitàries, de l’Atenció Primària, més rastrejadors, l’increment dels PCRs i un pla de mesures econòmiques que protegeixin i ajuden als nostres sectors més afectats”.

Posteriorment, la ronda de contactes ha continuat amb el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó. La ronda de reunions s’ha tancat amb una presa de contacte amb els síndics de PSPV, Manolo Mata, i de Compromís, Fran Ferri, així com amb la síndica de Podem, Naiara Davó. A més, el president ha mantingut contacte telefònicament amb la portaveu parlamentària de Vox, Ana Vega.

Directe