La Generalitat solucionarà el problema de proveïment d’aigua a Canet, La Jana i Traiguera

Una reivindicació història dels alcaldes de tots tres municipis

La Generalitat Valenciana ha donat resposta a la reivindicació històrica de l’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, i dels alcaldes de Traiguera i La Jana, Javier Ferrer i Domingo Tolós, que demandaven una solució definitiva als greus problemes de proveïment d’aigua que pateixen des de fa anys les tres poblacions de l’interior del Baix Maestrat.

Finalment, l’administració autonòmica escometrà i finançarà actuacions per a solucionar la problemàtica. Així es va acordar en la reunió que recentment van mantindre a Traiguera, el director territorial de Presidència de la Generalitat, Adolf Sanmartín, i el director director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, amb els primers edils de les tres localitats. De fet, va constatar Pallarés, confirmant el compromís del govern del Botànic, “la direcció general de l’aigua ha assumit la realització del projecte d’obres hidràuliques que inclouran la construcció d’un pou i canalitzacions que donen servei als tres pobles”.

Si bé ja es va fer en el seu moment un primer projecte del Pla de l’Aigua, que ascendia a un import aproximada de 5 milions, donada l’actual conjuntura de crisi econòmica i per a aconseguir que els treballs siguen viables, es modificaran alguns elements amb la finalitat de reajustar la despesa i abaratir els costos. “La previsió és que el projecte estiga finalitzat enguany i traure les obres a licitació a principis de 2021 per a escometre els treballs immediatament després de l’adjudicació i que l’any vinent ja estiga en funcionament la infraestructura”, va avançar Pallarés.

El finançament de les obres anirà íntegrament a càrrec de la Generalitat Valenciana.

Directe