Martí i Rando acorden que Castelló i Terol han de treballar junts front a nevades o incendis

Els presidents de les diputacions visiten els treballs de la carretera de La Mata-Olocau, Villores i la Canà

Martí i Rando acorden que Castelló i Terol han de treballar junts front a nevades o incendis

Les diputacions de Castelló i Terol reforçaran durant els pròxims anys la seua col·laboració per a anar de la mà en infraestructures i projectes “comuns, que no entenen de fronteres i que són claus per a racionalitzar els recursos públics i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”. Així ho han traslladat José Martí, president de la Diputació de Castelló, i Manuel Rando, de la Diputació de Terol, en la visita realitzada a carreteres que uneixen totes dues províncies pel Maestrat.

Els dos dirigents, acompanyats pels diputats provincials de Desenvolupament Rural de Castelló, Santi Pérez, i de Desenvolupament Territorial de Terol, María Ariño, han visitat l’estat de les obres de la carretera de la Mata a Olocau del Rey, la CV-120. L’actuació, el pressupost d’adjudicació de la qual és d’1.781.737,40 euros, s’ha realitzat sobre un traçat aproximat de 4,5 quilòmetres.

El projecte inclou la millora dels enllaços als municipis turolencs de Mirambel i La Cuba, que estan ja oberts al trànsit però que estaran culminats en poques setmanes. Els dos presidents han estat acompanyats en la visita per les alcaldesses i els alcaldes d’Olocau, La Mata, Mirambel, La Cuba, Herbers i Tronchón.

José Martí ha destacat en l’acte “l’excel·lent relació de dos veïns ben avinguts, que comparteixen zones històriques com el Maestrat”. Sobre la CV-120, ha destacat “la importància de disposar de bones comunicacions per tot el que implica per a la qualitat de vida dels nostres pobles i per al turisme de la zona”. Al seu judici, “unir i comunicar és essencial per a l’interior de Castelló i per a Terol en el seu camí enfront del repte demogràfic”.

Per part seua, Manuel Rando ha donat les gràcies a la Diputació de Castelló “per la important inversió en una zona estratègica per al turisme d’interior de Castelló i de Terol, en una de les zones més boniques d’Espanya”. Per al president de la Diputació de Terol “quan les relacions interinstitucionals funcionen, les coses es fan millor i els recursos s’usen bé”. En aquesta línia, Rando ha recordat que “ja s’han fet passos entre totes dues províncies perquè no hi haja fronteres en temes educatius i assistencials”, per la qual cosa considera que cal seguir per la mateixa senda “perquè la neu i els incendis no entenen de límits provincials”.

Visita a les obres de la carretera de Villores a Luco de Bordón

150.000 euros per
al Camí la Canà

D’altra banda, José Martí i Santi Pérez han aprofitat per a visitar les obres en la carretera de Villores a Luco de Bordón, on han estat acompanyats per els representants municipals. Al costat d’això, el president de la Diputació i el diputat provincial de Desenvolupament Rural han visitat les obres realitzades en el Camí la Canà, on s’han invertit 150.000 euros per a millorar la seguretat viària d’una carretera que discorre per les tres localitats i que és molt utilitzada pels conductors dels pobles de l’entorn dels rius Bergants i Cantavieja.

El president de la Diputació de Castelló, que ha acompanyat pels representants municipals de Morella, Castellfort i Cinctorres, parla d’una “històrica reivindicació dels ajuntaments de la zona que per fi ha vist la llum i que millorarà sens dubte el dia a dia dels veïns dels tres municipis i de tota la comarca”.

Directe