Diputació impulsa sis cimeres d’alcaldes i alcaldesses per a analitzar les necessitats dels municipis

La Junta de Portaveus ha acordat a més celebrar el Debat de l'Estat de la Província el dimarts 27 d'octubre

La Diputació de Castelló celebrarà durant les pròximes sis setmanes sengles cims amb alcaldes i alcaldesses de la província per a debatre les propostes dels municipis i analitzar les prioritats de cara als pressupostos de la institució provincial en 2021.

El president de la Diputació, José Martí, ha traslladat en la Junta de Portaveus als grups polítics la “necessitat d’adaptar-nos als protocols sanitaris que ens toca aplicar a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, la qual cosa fa molt complicat poder celebrar, com està previst en el reglament, la Cimera d’Alcaldes, que suposa celebrar un acte de gran aforament que considerem que no correspon per qüestions de seguretat”.

Per tal motiu, el president ha plantejat reconvertir la cimera “en sis distribuïdes per tot el territori, de manera que els aforaments siguen més reduïts i s’eviten així riscos innecessaris”. Per a José Martí, “ara més que mai és important tindre clar que cal ser estrictes amb els protocols sanitaris i, de manera paral·lela, continuar organitzant en la mesura dels possible actes de la rellevància de l’aqueix fòrum d’alcaldes, en aquest cas reconvertit en sis cimeres, perquè ara més que mai hem d’abandonar posicions enfrontades per a anar de la mà i atendre el que necessiten els nostres municipis i els nostres ciutadans i ciutadanes”.

El president de la Diputació, en aquest sentit, ha volgut agrair “la bona disposició de totes les forces polítiques”, que han recolzat aquest migdia la proposta de les sis cimeres, a les quals assistiran els alcaldes i alcaldesses dels 135 municipis i que començaran la setmana vinent. Tots els grups polítics avalen una proposta que recull la reunió dels municipis dels Ports i Alt Maestrat el 7 d’octubre a Catí; del Baix Maestrat el 14 d’octubre a Sant Mateu; de la Plana Baixa el 21 d’octubre a Moncofa; de la Plana Alta el 28 d’octubre a Borriol; de l’Alcalatén i Alt Millars el 4 de novembre a l’Alcora i de l’Alt Palància el 6 de novembre a Altura

El format d’aquestes sis reunions, que se celebraran a les 19.00 hores, mantindrà el previst en l’article 49 del Reglament Orgànic. Això suposa que hi haurà una primera intervenció del president i seguidament es donarà la paraula als alcaldes i alcaldesses que ho sol·liciten. Després d’això, podran ser respostos pel president o, en el seu cas, pels membres de l’equip de govern presents.

Per part de la Diputació Provincial assistiran a cadascuna dels cims el president, José Martí; tres diputats o diputades del Grup Socialista; dos diputats o diputades del Grup Popular; un diputat del Grup Compromís i un diputat o diputada del Grup Ciutadans, a més del secretari general de la Diputació, que estendrà acta.

Debat de l’Estat de la Província

D’altra banda, la Junta de Portaveus ha donat també a la celebració del Debat de l’Estat de la Província, que se celebrarà el dimarts 27 d’octubre. Es tracta d’un esdeveniment que se celebra de manera biennal, en el qual el president de la Diputació, José Martí, farà un balanç de la gestió i en el qual hi haurà intervencions de tots els grups polítics.

Directe