Primera cimera d’alcaldies d’Alcanar, Vinaròs i Ulldecona per a reivindicar les Terres de Cruïlla

L'inici de les obres d’adequació de l’N-238 ha sigut un tema destacat de la trobada

Els alcaldes d’Alcanar, Vinaròs i Ulldecona s’han reunit aquesta setmana en el saló de sessions de l’Ajuntament de Vinaròs, acompanyats pels respectius caps de la Policia Local, per a parlar de les principals reivindicacions de cada ciutat i enfortir encara més la col·laboració entre els governs municipals i els cossos de seguretat.

Les obres de la carretera Nacional 238, que s’espera que arranquen abans de final d’any, ha sigut un dels temes més destacats d’aquesta primera cimera. Aquesta via connecta Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona, en el tram entre l’accés a l’autopista AP-7 i la rotonda de l’N-340. “Es tracta d’una via estreta i en mal estat, fa anys que demanem que es faça una actuació important”, ha explicat l’alcalde a Alcanar Ràdio. L’actuació té un període d’execució de 30 mesos i un pressupost de 15,4 milions d’euros. “Actualment ja estan en marxa els treballs previs topogràfics i s’estan analitzant les afectacions en finques, arbres i infraestructures de regadiu”, ha detallat l’alcalde de Vinaròs a la roda de premsa, Guillem Alsina, qui també ha recalcat que es revisaran els detalls i fases del projecte amb l’objectiu de generar “les menors molèsties possibles” als veïns dels territoris.

“Les tres alcaldies pensem que, a banda del riu Sénia, infraestructures com l’N-238 ajudaran a cosir encara més els nostres municipis, que són Terres de Cruïlla”, ha afegit Roig.

Un altre dels punts a destacar de la trobada ha sigut la seguretat, principalment la vinculada a l’àmbit rural de les tres localitats. Tot i que les tres policies locals ja mantenen una bona coordinació, s’ha resolt intensificar la seua col·laboració amb un protocol d’actuació conjunt que se signarà en la pròxima reunió del mes de novembre, en la qual també hi participarà l’alcalde de La Sénia, José Ramon Bellaubí.

El batle d’Alcanar ha agraït la feina de les policies locals, en especial durant la pandèmia, i ha assenyalat que “el riu Sénia no ha de ser cap frontera, sinó un nexe d’unió entre les tres localitats per a reivindicar de forma conjunta les principals necessitats dels veïns i veïnes del territori”.

A la fi de la reunió, l’amfitrió vinarossenc ha apuntat que aquesta que “aquesta primera trobada ha servit per a posar en comú les necessitats de cada municipi i sobretot treballar de forma conjunta entre els tres ajuntaments per millorar la qualitat de vida de les persones”.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha indicat que “aquesta trobada era necessària per a intensificar les relacions entre els municipis i augmentar la coordinació de la Policia Local per a garantir la seguretat de la ciutadania, especialment en l’àmbit rural”.

Directe