Finalitzades les obres al Camí de la Canà

Uns treballs pressupostats en 150.000€, pendents d’executar des del 2017

La Diputació de Castelló ha finalitzat les obres de seguretat viària en el Camí de la Canà, pressuposades en 150.000 euros, que estaven pendents d’executar des de 2017. Es tracta d’una via que discorre pels termes municipals de Morella, Cinctorres i Castellfort, molt utilitzada per les conductores i els conductors dels pobles de la riera dels rius Bergants i Cantavieja.

És una informació oferida pel diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, qui ha recordat que amb la posada en servei d’aquesta via «es dóna satisfacció a una històrica reivindicació dels ajuntaments de la zona, i es culmina un procés afavorit a la fi de 2015 per la llavors Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, que es va materialitzar en un acord de col·laboració entre la pròpia conselleria i la Diputació de Castelló per a l’execució de les obres».

«Era necessari modificar l’amplària del vial, que en algunes parts resultava molt estret» i el acord va ser que la Generalitat executaria el traçat més pròxim a la CV-135 i la Diputació el més pròxim a la CV-12. No obstant això, encara que la conselleria va finalitzar la seua part en 2017, l’anterior equip de govern de la Diputació va deixar sense executar la seua, a pesar que va ser inclosa en els pressupostos de la institució provincial de 2018 i 2019».

La nova majoria va entendre que es tractava d’una anomalia que calia resoldre, raó per la qual «res més accedir al govern de la Diputació, a mitjan any passat, ens vam posar a la feina per a executar els treballs pendents». És una actuació que ja ha finalitzat «malgrat les moltes dificultats afegides amb les quals ens hem anat trobant, com el temporal Gloria de gener i la posterior pandèmia del coronavirus».

«El que hem fet és millorar les cunetes, sobretot en les corbes més perilloses, per a fer-les xafables, ampliant la seua amplària, segons trams, entre un metre i un metre i mig». Són treballs que permeten «augmentar la visibilitat de manera considerable i, en conseqüència, la seguretat viària» perquè «amb la intensa neteja silvícola realitzada s’ha eliminat gran part de la vegetació invasiva del vial que hi havia en les cunetes».

Directe