Es faran obres a Vallivana amb els 20.000 euros de l’antic patronat

L’Ajuntament i l’Associació Mare de Déu de Vallivana decideixen les inversions a fer enguany

Aquesta setmana s’ha reunit la comissió de seguiment, formada per l’Ajuntament de Morella i l’Associació Mare de Déu de Vallivana, per a aprovar el pla d’inversions en el Santuari de Vallivana. D’aquesta manera, durant aquest 2020 es tracta d’iniciar les obres de millora dels edificis d’aquest espai i la instal·lació de nous lavabos públics i accessibles. Així, el pressupost per a l’any 2020 és de 20.161 euros del fons econòmic de l’antic patronat, el qual disposa d’un total de 61.872,34 euros. La resta del fons s’invertirà en els pròxims anys.

Cal explicar que l’associació és l’encarregada de gestionar allò que té a veure amb la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat de Morella, així com dels edificis que formen el santuari. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’Associació Mare de Déu de Vallivana fa una gran labor en el manteniment del Santuari i allò relacionat amb la patrona de Morella, de manera que aquestes inversions pretenen reparar algunes zones del santuari que presenten problemes”. L’edil ha explicat que “es tracta d’actuacions importants en les teulades i façanes de diferents edificis del santuari amb un pressupost de més de 20.000 euros per a aquest 2020”. Finalment, l’edil ha comentat que “tot això és possible gràcies al fons econòmic de l’antic patronat, el qual es conforma de donacions i col·laboracions de molta gent durant anys”.

D’altra banda, l’Administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa ha explicat que “estava previst començar les obres fa mesos, però la situació actual ho ha impedit, de manera que s’iniciaran al més prompte possible”. Jesús ha apuntat que “aquestes actuacions són molt importants per al manteniment del Santuari de Vallivana, molt volgut per les morellanes i morellans, i a poc a poc, es realitzaran altres actuacions perquè aquest espai estiga en les millors condicions”.

El Santuari de Vallivana és un espai molt especial per als veïns i veïnes de Morella i està situat a 20 quilòmetres de la ciutat. En aquest ermitori resideix la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, la qual es visita cada any al mes de maig en la tradicional Rogativa.

Directe