El grup de seguiment avalua el funcionament de les mesures adoptades a les platges

Ajuntament, policia i socorristes s’han reunit per a fer una primera valoració

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, el regidor de Policia i Seguretat i Obres i Serveis i els tècnics de l’equip de socorristes i dels informadors de platges s’han reunit a l’Ajuntament per a fer una primera valoració de les mesures adoptades a les platges de Benicarló en relació amb la covid19.

La posada en comú ha servit per a detectar les principals incidències a què s’enfronten cada dia tant els socorristes com els informadors de platges, així com la Policia Local, especialment en la platja del Morrongo, que és la que presenta més problemes d’aforament. En aquest sentit, el manteniment de la distància social és el que més incidències genera. El regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, ha assenyalat que «hem de continuar insistint en la importància de seguir les recomanacions dels socorristes i dels informadors, no només pel que fa a la separació entre persones sinó també en altres aspectes com l’ús de mascaretes».

Una altra de les mesures en les quals cal insistir és en la necessitat d’ocupar la part posterior de la platja. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha remarcat que «tot i que la del Morrongo no és molt gran, té un bon espai a la franja del que la gent no ocupa, perquè tothom vol estar a primera línia de mar».

«Aquest estiu —ha afegit la regidora—, les circumstàncies són diferents per a tothom i no podem estar tots a la vora de l’aigua. Podem ubicar-nos perfectament a la part de darrere, atés que les dimensions de la platja fan que siga igualment fàcil arribar a l’aigua». «En tot cas —ha recordat la regidora—, si cal tancar la platja del Morrongo per qüestions d’aforament, tenim altres platges a la ciutat amb molta més capacitat i menys dificultats per a mantenir les distàncies, com la Caracola, la Mar Xica o les platges de la costa Nord».

Les reunions de coordinació i valoració s’aniran repetint periòdicament per tal d’analitzar el compliment de les mesures i implementar altres disposicions si es considera necessari.

Directe