El PP de Morella denuncia que l’Ajuntament deu més de 2 milions d’euros

El portaveu popular assegura que empreses i proveïdors han deixat de fiar pels deutes pendents

Jesús Lecha, en una imatge recent

Empreses i proveïdors habituals de l’Ajuntament de Morella han deixat de fiar al consistori pels deutes pendents que acumula en el pagament dels seus serveis, segons denúncia l’Ajuntament de Morella, que també diu que aquests exigeixen el pagament al comptat per la prestació de serveis o lliurament de material després de mesos sense cobrar els treballs que han realitzat per al consistori. El treball dels empleats públics “és immaculat”, el problema deriva de la “direcció política”, assenyala Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella.

La situació queda reflectida en les obligacions pendents de pagament que el PSOE eleva a 1.156.177 euros, un import que supera el tancament registrat a 31 de desembre de 2018 en més de 167.000 euros. “Resulta preocupant que fa un any l’alcalde no tingués complex a pujar-se a ell i als seus regidors un 30% les nòmines i ara resulta que hi ha qui porta un any sense cobrar”, continua denunciant Lecha.

El PP de Morella qüestiona “els resultats econòmics d’un pressupost, el de 2019, que eleva els drets pendents de cobrament a 2.167.557 euros”. “És una xifra escandalosa que l’alcalde ha justificat com a subvencions que no s’han pagat d’altres administracions”. No obstant això, adverteix el regidor, “el rellevant és que existien i que segueixen sense cobrar-se. D’elles, 1.055.652 euros correspon a pressupostos tancats, és a dir, que s’arrosseguen des de fa més d’un any”.

Finalment, segons el PP, els comptes municipals llancen saldos de dubtós cobrament per un import de 365.636 euros. “Una xifra que reflecteix aquells cobraments que el consistori hauria d’haver obtingut i que segueix sense ingressar i que resulta també preocupant si tenim en compte que aquest registre s’ha incrementat un 37% més respecte a l’exercici 2018”.

Des del PP exigeixen a l’alcalde socialista i al seu equip “responsabilitat i rigor en la gestió dels comptes públics. Els empleats públics estan complint escrupolosament la seva funció. Són els responsables polítics els que han d’evitar que la imatge del consistori quedi per terra perquè l’alcalde gasta i no paga”. El resultat es tradueix “en un càstig per a famílies i empreses que paguen les conseqüències d’una política irresponsable”. La dirigida per una esquerra que “antany, quan governava el PP en Diputació i Generalitat, promovia manifestacions, penjava pancartes i mobilitzava a la població per a exigir dimissions”.

Avui “callen i acusen l’oposició de generar alarma, però la realitat és que proveïdors i empreses han decidit cobrar al comptat per a treballar amb el consistori perquè directament ja no es fien que el PSOE els pague”. En opinió de Lecha, “abans que reservar una partida per a pujar-se el sou, l’alcalde hauria de pensar a pagar a qui presta un servei al municipi. És més prioritari”, ha conclòs el regidor.

Directe