Diputació recolza el foment de les reformes de cases com a suport per als pobles d’interior

"Apostant, a més, per criteris socials i de sostenibilitat"

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destaque hui la importància que les diferents línia d’ajudes que impulsa la Generalitat Valenciana per a fomentar la rehabilitació d’habitatge, “que és sens dubte un dels aspectes que més demanden els municipis, sobre tots els de l’interior de la província, perquè poden ser un element clau per a fer front al repte demogràfic”.

José Martí, al costat del diputat provincial de Desenvolupament Rural i Despoblació, Santi Pérez, s’ha reunit aquest matí en el Palau Provincial amb la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, i el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, els qui li han traslladat totes les actuacions que està executant i planificant la conselleria d’Habitatge que gestiona el vicepresident segon del Consell, Vicente Martínez Dalmau.

Martí ha destacat algunes de les actuacions que impulsa la Diputació, com és el Concurs de Regeneració Urbana (CRU), que permet renovar els espais urbans degradats dels municipis de la província amb la ceràmica castellonenca com a absoluta protagonista.

Un dels programes en els quals s’està incidint per part de la Conselleria és el Pla Renhata, que enguany compta amb diverses novetats i l’objectiu, segons han exposat hui Laura Soto i Jaume Monfort, de tindre una especial incidència en les zones rurals per a reactivar l’economia local i millorar la qualitat de vida de la població.

L’objectiu clau d’enguany és que aquestes ajudes tinguen una especial presència en el món rural, on el parc d’habitatges precisa d’una reforma donada la seua antiguitat, amb la imprescindible millora en aspectes també d’accessibilitat, que suposen una millora en la vida diària de les persones en el seu entorn domèstic.

El Pla Renhata ha augmentat el seu pressupost aquest any de 3 a 5 milions, que units al pla estatal sumen uns 30 milions d’euros. A més, des de la conselleria s’ha augmentat el termini per a presentar propostes, que tindrà com a data límit el 17 de juliol.

La dirigents autonòmics han traslladat al president de la Diputació altres línies d’actuació de la Conselleria, com el programa Reconstruïm Pobles, que beneficiarà a 70 municipis de la Comunitat Valenciana una vegada seleccionats els projectes presentats pels ajuntaments, dels quals 21 són de la província de Castelló: Almassora, Arañuel, Argelita, Atzeneta del Maestrat, Benassal, Benicarló, Borriol, Càlig, Castelló, Cortes de Arenoso, les Coves de Vinromà, Geldo, La Mata de Morella, Matet, Moncofa, Peníscola, Puebla de Arenoso, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, Vinaròs i Vistabella.

Directe