El Consell aprova mesures enfront de la covid-19

La província de Castelló suma dos nous ingressats des del divendres

El govern de la Generalitat ha acordat l’adopció de mesures de prevenció davant la COVID-19, que van entrar en vigor aquest diumenge amb l’aixecament de l’estat d’alarma. L’objectiu és assegurar que les activitats en les quals es pugui produir una major possibilitat de transmissió de la malaltia es desenvolupin en condicions que permetin controlar el risc. Així ho ha explicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià.

Es fan restriccions per sectors com l’educació, l’esport o l’oci. Un dels punts de vigilància intensiva seran les platges i l’accés a les mateixes. Referent a això, la vicepresidenta ha posat l’accent a que les mesures adoptades pel Consell “han de venir necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l’autoprotecció es converteixi també en mesura eficaç per a protegir als altres”.

Aquestes mesures seguiran actives mentre continue la pandèmia del coronavirus ja siga en la fase 3 que és en la qual es troba actualment el País valencià, o en la nova normalitat en la qual previsiblement s’entrarà en els propers dies. Mentrestant, les xifres segueixen sent positives i l’autonomia no ha registrat cap defunció per coronavirus en les últimes 24 hores, per la qual cosa el total continua en 1.468 persones. Al mateix temps, en aquesta última jornada s’han sumat 24 altes a pacients amb coronavirus, que eleven ja a 14.367 la xifra de persones curades. En els últims 7 dies són 631 les persones que han rebut l’alta, un augment del 4,6%.

Per part seva, el nombre de pacients que requereixen hospitalització continua estable. En aquests moments hi ha 77 persones ingressades per coronavirus als hospitals valencians, de les quals 8 requereixen cures d’UCI. Des de diumenge passat, el nombre de persones ingressades als hospitals per coronavirus s’ha reduït un 22,2%, i el de pacients en UCI un 38,4%. A Castelló en aquests moments no hi ha pacients en UCI però en aquest cap de setmana han augmentat dos ingressats fins a 8 ja que el divendres era de sis persones.

Quant a casos positius a través de PCR, s’han detectat 3 nous casos que eleven a 11.479 el total. Per províncies, aquesta és la distribució. De tots ells es troben actius en aquests moments 2.034, la qual cosa suposa només el 11,3% del total.

Directe