Diputació amplia fins al 31 de juliol la justificació de les subvencions per Gloria

Per a evitar perjudicis derivats de l'Estat d'Alarma

Una imatge d'arxiu a Alcossebre

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló prorroga fins al 31 de juliol el termini de justificació de subvencions per als ajuntaments que entre els dies 19 de gener i 7 de febrer de 2020 es van veure obligats a realitzar actuacions urgents per la borrasca Gloria per a l’obertura de vials, neteja viària, contractació de maquinària i despeses de personal per a la realització d’aquestes actuacions. És una mesura que s’adopta per a evitar que els municipis resulten perjudicats per la suspensió dels terminis administratius que es va produir arran de l’entrada en vigor del Reial Decret de declaració de l’Estat d’Alarma, de data de 14 de març de 2020.

Ho ha anunciat el president José Martí, qui ha recordat que amb la intenció d’ajudar els municipis a superar els problemes ocasionats per la tempesta Gloria, la Diputació, en la seua condició d’ajuntament d’ajuntaments, va dotar en el seu moment amb 210.000 euros aquesta línia d’ajudes, que són necessàries perquè la borrasca va resultar molt lesiva per a l’arques d’una sèrie de municipis, alguns molt modestos”.

En aquest sentit, és important recordar que durant els dies del temporal es van destinar a més uns 376.000 euros per a la contractació de maquinària i reforç de personal perquè els pobles afectats recuperaren la normalitat immediatament. Durant eixes jornades, el Consorci Provincial de Bombers va realitzar 350 serveis, dels quals 127 van estar relacionats amb fenòmens costaners i 120 amb episodis de nevades.

Directe