El PP de Morella aconsegueix consens per a exigir a Diputació fons per a les pedanies

El portaveu popular pretén que les pedanies tinguin el tractament de municipis de cara al Pla 135

Jesús Lecha durant el plenari

El Partit Popular de Morella va aconseguir ahir el consens de tota la corporació perquè el ple de l’Ajuntament de Morella donara suport a una moció que reclama a la Diputació ajudes per a les pedanies en el Pla Castelló 135. L’objectiu, tal com va defensar el portaveu del PP, Jesús Lecha, “és garantir a aquests nuclis residencials que compleixen els paràmetres de població, suport econòmic per a garantir l’activitat socioeconòmica”.

Lecha, que va agrair al PSPV el suport a la iniciativa, va considerar que “la Diputació ha de fer un pas a favor d’aquests nuclis aïllats de població que en molts casos funcionen com a municipis en si mateixos encara que manquin de l’autonomia administrativa pròpia i depenguin d’un altre ajuntament”.

A Morella, “es donen aquests casos i creiem que totes les pedanies que conformen el terme municipal tenen dret a aspirar a ajudes pròpies, en les mateixa quantia que poblacions amb un cens similar”. Així mateix, “han de tenir caràcter finalista, és a dir, han d’anar directament dirigides a millorar les condicions d’aquest nucli de població”.

Des del PP, “considerem necessari que se sol·liciti a la Diputació de Castelló que s’amplien els fons destinats al Pla Castelló 135. Aquest programa d’ajudes garanteix cada any fons per a tota la província. Pel contrari, els municipis com Morella que posseeixen moltes pedanies no són capaços d’abastar amb els fons concedits a totes les necessitats dels seus veïns”.

Així les coses, “confiem que Diputació atengue aquesta demanda que arriba de Morella i que serà de gran benefici per als nostres veïns, així com per a altres localitats que també posseeixen pedanies. En definitiva, es tracta de treballar per a garantir les ajudes provincials que permeten millores per als nostres veïns”.

Directe