José Martí destaca el potencial del Camí del Cid i les seues possibilitats

Durant el confinament s'ha avançat en l'organització de l'II Ral·li Mototurístic

El president de la Diputació de Castelló i del Consorci del Camí del Cid, José Martí, i la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, han participat en la reunió del Consell Rector d’aquesta ruta literària en la qual s’ha informat que durant el període de confinament per la pandèmia de la Covid-19 s’ha remés una enquesta als allotjaments de la ruta per a obtindre una mostra representativa sobre el sentir dels professionals del sector. També s’ha avançat en l’organització de l’II Ral·li Mototurístic Camí del Cid que se celebrarà el mes d’octubre, discorrerà entre les províncies de Castelló i Burgos i comptarà amb la participació d’un centenar de moters.

El Camí del Cid és un itinerari turístic cultural que travessa Espanya de nord-est a sud-est i segueix les petjades literàries i històriques de Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid campeador, cavaller medieval del segle XI. El seu Consell Rector aglutina a les diputacions de Burgos, Sòria, Saragossa, Terol, Guadalajara, Castelló, València i Alacant i manté viu el compromís per fer d’aquesta ruta una eina de dinamització i promoció del territori.

En paraules de José Martí, durant la reunió s’ha constatat que el Camí del Cid “té un gran potencial” gràcies a la millora i reforç de la senyalització senderista i BTT que s’ha realitzat al llarg de la ruta durant 2019, amb un total de 2.474 intervencions sobre 1.237 quilòmetres de recorregut. Un treball en el qual es continuarà aprofundint en la campanya 2020/2021.

El president també ha posat en valor la potent labor de promoció realitzada amb la la edició de 40.000 fullets de tot l’itinerari, 24 topoguies de la ruta i 10.000 guies turístiques del camí. A més, ha destacat la col·laboració amb Zebra, productora de la sèrie El Cid que Amazon estrenarà pròximament, i la posada en marxa de la pàgina web en anglés del Camí del Cid que pretén convertir-se en el referent cidiano en el món anglosaxó. Finalment, ha assenyalat que “és necessari apostar per aquesta ruta perquè resulta evident que compta amb unes immillorables possibilitats turístiques de futur”.

Directe