Entre 400 i 600 euros d’ajudes a les pimes per a reactivar Morella

El pla de l'Ajuntament de Morella compta amb 90 mesures

L’Ajuntament de Morella ha elaborat un Pla de reactivació socioeconòmica enfront de la situació de la COVID-19, el qual es tractarà en la comissió de promoció econòmica i al ple del pròxim dijous. Aquest compta amb mesures de quatre àrees fonamentals com són l’àmbit social, l’econòmic i fiscal, el de reforç de serveis i seguretat i el de promoció turística. A més, el pla pretén ser obert i participatiu junt amb tot el teixit associatiu i empresarial de la ciutat.

Cal destacar que el pla compta amb ajudes a pimes i autònoms per a aquelles activitats que han tancat o han reduït la seua facturació del 50% durant l’Estat d’Alarma. Així, aquestes seran des dels 400 fins als 600 euros segons el nombre de treballadors i treballadores de l’activitat. Una vegada s’aproven, es tramitaran i publicaran i es preveu que a principis de juliol es puguen sol·licitar. Es tracta d’una primera fase d’ajudes que es dotarà de més fons segons les sol·licituds rebudes. Aquestes tenen l’objectiu de donar suport a les empreses davant de la situació actual.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la pandèmia provocada pel coronavirus ha causat una situació sense precedents de manera que hem elaborat este pla per a reactivar l’activitat socioeconòmica de la ciutat amb ajudes a pimes i autònoms, així com a empreses que han reduït el seu volum de facturació”. L’edil ha explicat que “amb aquest pla busquem complementar altres ajudes que es reben per part d’altres administracions i passar el millor possible aquesta dura situació”. A més, també ha comentat que “també es prenen mesures per a reforçar els diferents serveis municipals amb mesures socials, econòmiques, de reforç de serveis i de promoció econòmica”. Finalment, Rhamsés ha remarcat que “es tracta d’un pla obert en el qual treballarem junt amb el teixit empresarial i associatiu de la ciutat, ja que és molt important la suma de tots i totes per a superar aquesta situació”.

Dins del pla de reactivació, en l’àmbit social es proposen un conjunt de 28 mesures que fan referència a les persones més vulnerables i al reforç dels Serveis Socials o inversions com la millora de l’edifici del CISE per albergar el servei de rehabilitació per part de la Conselleria de Sanitat, el qual fins ara es prestava a la residència. Pel que fa a les d’àmbit econòmic i fiscal, amb un total de 16 mesures contemplen ajudes a pimes i autònoms, de redistribució del pressupost municipal, el fons d’emergència enfront de la COVID-19 i la suspensió de taxes d’alguns serveis municipals entre altres.

També es plantegen 15 mesures de reforç de serveis i seguretat en brigades de neteja, l’estudi de les aigües residuals suposant un test permanent a tota la població de Morella, una nova plaça de Policia Local o l’elaboració del protocol enfront d’un possible rebrot. Finalment, en la 4a àrea de promoció econòmica, 31 mesures amb l’impuls de projectes estratègics com l’N-232, amb energies renovables, el projecte del Parador de Turisme de Morella, el Pla d’Ocupació Local, la reivindicació de l’ús del superàvit municipal, accions en la promoció turística i del comerç local i l’ampliació del pla de millora de camins rurals entre altres mesures.

Directe