Les obres del Parador de Turisme comencen este mes

Amb el projecte arqueològic, que té un pressupost d’1.464.258 euros

Les obres del projecte arqueològic del Parador de Turisme de Morella començaran este mes de juny. Així, aquesta actuació compta amb un pressupost d’1.464.258,69 euros i un termini d’execució de 12 mesos amb l’empresa Técnicas para la Restauración y Construcciones S. A. (TRYCSA). Cal recordar que el Parador estarà ubicat en els convents de Sant Francesc i de les Agustines al Castell de Morella.

L’adjudicació de l’obra es va publicar el passat 26 de febrer i a causa de la situació produïda per la COVID-19 no s’ha pogut començar abans. Així, tècnics de l’empresa han visitat els espais d’aquesta obra en les últimes setmanes per a preparar el seu inici. Aquest projecte pretén rehabilitar una gran part del conjunt del Castell de Morella. Així, el futur Parador de Turisme estarà ubicat en l’actual entrada al monument i ocuparà les zones dels antics convents de Sant Francesc i les Agustines de manera que es realitzarà l’alçament arqueològic de tota la superfície, per la qual cosa s’actuarà en el claustre i l’església de Sant Francesc i tot l’espai de l’antic Convent de les Agustines. Cal explicar que aquestes obres coincideixen amb les de rehabilitació de les torres de Sant Francesc i La Pardala, és per això que es coordinarà perquè cap d’aquestes intervencions afecten la visita al principal monument de la ciutat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “s’estan complint els terminis que ens vam marcar amb el ministeri perquè el futur Parador de Turisme de Morella siga una realitat al més prompte possible, encara que s’ha retardat un poc a causa de la situació produïda per la COVID-19” i ha remarcat que “l’inici dels treballs arqueològics és un pas molt important per a la construcció del Parador i una inversió considerable que produirà una important activitat al municipi”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

L’edil ha explicat que “aquest projecte suposarà un avanç decisiu per a la millora patrimonial de la zona monumental als peus del Castell, així com del seu manteniment i conservació”, a més, ha comentat que “és molt important per al futur de la ciutat, ja que genera una elevada ocupació tant en la mateixa construcció com en la dinamització econòmica d’una infraestructura turística d’este nivell”.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Directe