Lecha demana a Rhamsés tests per a tota la població com es fa a Portell

El PP recorda que Morella és el quart poble de la província en nombre de víctimes

El Partit Popular de Morella ha reclamat a l’alcalde de la localitat, el socialista Rahmsés Ripollés, que prenga exemple de la veïna localitat de Portell que ha anunciat la compra de test per a realitzar proves a tota la població. “És una mesura que Morella pot implementar. Si l’any passat l’alcalde i els seus regidors es van incrementar els sous un 30%, és senyal que la capacitat econòmica del consistori és folgada. Per tant, si n’hi ha per a nòmines, també ha d’haver-ho per a salvar vides i evitar nous brots de contagis”.

Així ho ha considerat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, qui ja va sol·licitar el mes passat realitzar aquestes proves a la ciutadania. “Malgrat que la voluntat de consens i diàleg per part de l’alcalde és nul·la, només encerta quan assumeix com a pròpies les propostes que li formulem des del PP. Aquesta és una bona mesura a imitar”, ha manifestat el regidor.

Morella, amb una població de 2.583 habitants, s’ha convertit en la primera població de l’interior de Castelló en nombre de víctimes per coronavirus i la quarta del conjunt de la província en morts i contagis. “Només ens superen Castelló, Borriana i Vila-real”, ha concretat el regidor.

El virus, que s’ha encebat especialment en la residència de la tercera edat, amb més d’una desena de morts, “ens obliga a ser especialment cauts i habilitar tots els recursos que tinguem al nostre abast per a protegir a la població”. I, sense cap dubte, “les proves de detecció que Portell durà a terme entre els seus veïns són bàsiques per a garantir aquesta seguretat”.

En aquest sentit, Lecha reclama a Ripollés que actue. “Cal reservar la partida econòmica oportuna per a garantir que tota la població que voluntàriament desitge sotmetre’s a aquestes proves pot fer-ho”. I cal establir el protocol, “com bé ho està fent Portell, per a facilitar els resultats a la Conselleria de Sanitat i, en cas de registrar positius, aplicar els protocols d’aïllament pertinents per a evitar un nou brot”.

Per a Lecha, “tots estem d’acord que només amb certitud es pot garantir la salut a la població i convertir a Morella en un destí segur”. Ara, “només fa falta convicció i compromís polític, la mateixa que l’alcalde va aplicar quan ara fa poc menys d’un any va decidir pujar-se el sou i el dels seus regidors”.

Directe