Peníscola destaca que no ha tingut cap positiu en dues setmanes i cap mort en tota la pandèmia

La localitat prepara així la seua maquinària turística

Peníscola destaca que no ha tingut cap positiu en dues setmanes i cap mort en tota la pandèmia

L’Ajuntament de Peñícola ha convocat avui, novament i per segona vegada al llarg d’aquesta crisi sanitària, el Consell municipal de Turisme, integrat pels representants del sector per subsectors d’activitat, així com pels integrants dels grups municipals amb representació en el consistori.

Durant la trobada, l’equip de l’àrea de Turisme, encapçalat per la regidora de l’àrea, Raquel París, han concretat als representants del sector diverses accions previstes en matèria de promoció de la destinació.

“Estem treballant en la promoció de la destinació per a aconseguir cristal·litzar en reserves per a aquest estiu tot el treball previ de branding que hem estat duent a terme durant els mesos en què la falta de mobilitat ha impossibilitat l’arrencada de l’activitat econòmica del sector” ha explicat París.

La Ciutat a la Mar, fortament orientada en el mercat nacional i en el segment familiar, vol posar en valor “els amplíssims espais naturals de què disposem, el nostre Parc Natural, amb més de quaranta quilòmetres quadrats en el nostre terme municipal i 15 cales naturals; o els més de mig milió de metres quadrats d’arenals a les platges urbanes, garanteixen espais oberts prou amplis per a gaudir d’unes vacances amb seguretat, sense acumulacions de gent en espais reduïts i amb les distàncies interpersonals aconsellades”.

En aquest sentit, París vol recordar que “haver-nos cuidat de la seguretat durant els primers mesos en què es declarava la pandèmia, ens val avui per a posar en valor la inexistència de contagis en la nostra població” i és que Peníscola no ha registrat casos en els últims catorze dies, ni defuncions al llarg dels tres mesos d’estat d’alarma, “dada positiva que ens projecta com a destinació turística de confiança”, una realitat que des de Peníscola es constata amb els tan sols cinc positius reportats des de Sanitat des de l’inici de l’estat d’alarma, “la població, lliure de Covid-19, està disposada a rebre visitants i turistes amb les màximes garanties, sense contagis reportats en les últimes setmanes i amb un pla de mesures de seguretat per a tot l’estiu” ha destacat París.

Durant la reunió, l’edil de l’àrea d’Urbanisme, ha compartit amb els empresaris l’estat d’execució dels treballs per a posar a punt el litoral de la localitat, fent referència als més de dos milions d’euros que l’Ajuntament està destinant a millorar la jardineria, l’accessibilitat, les canalitzacions d’aigua per a mobiliari en platges, així com l’adequació del propi mobiliari urbà, que havia quedat malparat durant l’episodi de temporals marítims del passat hivern.

En aquest mateix ordre de coses, la regidora de Turisme, ha detallat les mesures se seguretat que es prendran en espais oberts i platges, davant la previsió que s’incremente l’ocupació en aquestes durant els mesos de juliol i agost, “un equip d’informadors, la unitat policial específica per a les platges, així com els controls d’aforament per dron són algunes de les mesures que s’activaran el primer de juliol”, ha explicat.

S’ultima un pla de xoc
per a la reactivació turística

Durant la reunió telemàtica l’alcalde, Andrés Martínez, que ha presidit aquesta convocatòria extraordinària d’aquest òrgan consultiu, ha repassat, amb l’empresariat local, el treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Turisme amb l’objectiu d’ultimar el Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació del sector.

L’alcalde ha destacat el bon funcionament de la Unitat Operativa de suport per a la reactivació turística de Peníscola, composta per tècnics municipals i un equip de professionals experts en el disseny i desenvolupament de polítiques públiques per al sector.

“Creiem indispensable, de la mateixa manera que no podem abandonar la planificació estratègica per a la gestió de la destinació en el mitjà i llarg termini, fonamental concretar i continuar aplicant les mesures que contempla el pla, que inclou una bateria d’accions específiques i immediates que puguen facilitar la reactivació del sector, en les quals l’administració local puguem col·laborar” ha explicat el primer edil.

Per a això, l’alcalde ha anunciat una nova convocatòria de la taula de treball, “l’escolta activa a l’empresariat local és clau i, per això, convoquem una nova taula de treball a l’empara del Consell, en la qual sector i tècnics poden continuar valorant propostes i avaluar conjuntament les mesures i accions immediates a desenvolupar, fruit del consens i la col·laboració amb el sector, i que presentarem la setmana pròxima”, ha ampliat.

Directe