Peníscola reclama a la Generalitat inversió per a garantir la seguretat a les platges

Andrés Martínez també demana "unitat d'acció"

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha reclamat aquest matí a la consellera de Justícia i Governació, Gabriela Bravo, rapidesa en l’elaboració de la normativa aplicable a la seguretat en les platges. L’alcalde ha manifestat la necessitat de comptar “com més prompte millor amb el decret que s’ha anunciat per part de la Generalitat i que encara no coneixem”, en el marc de la reunió que la consellera ha mantingut amb quinze alcaldes de municipis de costa de la Comunitat.

En aquesta trobada, Martínez ha valorat molt positivament la convocatòria de la Conselleria en el dia d’avui “per posar sobre la taula qüestions que estan encara pendents i necessitem tindre clares per a la pròxima obertura de les platges, és indispensable que els criteris siguen sòlids, fiables i compartits, perquè el nostre èxit estarà en la unitat d’acció de totes les administracions”.

En aquest ordre de coses, Martínez ha requerit a Bravo “diligència i rapidesa” ja que la fase dos sembla estar molt pròxima, en tot just set dies, i podrien obrir-se les platges al bany.

“És importantíssim que tinguem clares les exigències de les autoritats sanitàries, així com la seguretat jurídica en la qual poder emparar-nos per a dur a terme i implementar mesures que garantisquen la seguretat en el nostre litroral”, a més, el primer edil ha manifestat novament “la necessària col·laboració entre administracions, la Generalitat no pot quedar-se només en la regulació i ha d’articular mecanismes de col·laboració perquè puguem, entre tots, assumir l’adopció de mesures de seguretat”.

Pel que respecta al pla de contigencia que elaborarà l’Ajuntament de Peníscola en matèria de seguretat i socorrisme, Martínez ha agraït la col·laboració de la Generalitat, que posa a la disposició dels municipis ajuda tècnica per a la seua elaboració.

“Haurem de treballar molt ràpid per a poder tindre-ho tot a punt, però hem de fer-ho amb tot el rigor i tots els instruments necessaris, també els legals”, ha incidit.

Directe