La Diputació amplia dos mesos el termini de justificació de les obres del Pla 135 de 2019

El president José Martí destaca que la prolongació ajuda a les arques municipals

Ximo Huguet i José Martí, en una imatge d'arxiu

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat la intenció de l’equip de govern de prolongar fins a l’1 de setembre el termini per a la justificació de les obres corresponents al Pla 135 de 2019 per part dels ajuntaments de la província. La data límit inicialment establida era la del 30 de juny.

És una mesura necessària que s’adopta perquè els ajuntaments no resulten perjudicats per la declaració de l’Estat d’Alarma i la posterior prohibició de les obres. El president recorda que «la nostra intenció sempre és la mateixa: estar al costat dels ajuntaments i prestar-los tota l’ajuda que puguen necessitar». Un suport que «ara té més sentit que mai perquè encara que els projectes que ja estaven en marxa es van poder reprendre a partir del dimarts 14 d’abril, els que es trobaven en frase de tramitació administrativa han experimentat importants retards que sense l’ampliació del termini de justificació tindrien un impacte molt negatiu en les arques municipals».

En termes similars s’ha manifestat el diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, qui ha explicat que l’ampliació del termini «és molt important perquè els ajuntaments reben el 70% de l’import de les obres en el moment en el qual s’activa el pla i el 30% restant quan es justifica la finalització». És una mesura que «lleva pressió als serveis tècnics municipals i que garanteix que cap ajuntament perda diners».

Directe