Vinaròs continua amb les tasques d’adequació del litoral de la Costa Nord

Per recuperar el litoral després del pas de la borrasca Glòria

Després de l’aturada obligada per la crisi sanitària el Servei Provincial de Costes ha représ les feines de reparació del litoral que tenia programades. En les darreres setmanes ha treballat a la zona de Saldonar per a reparar els murets perimetrals, a més també de començar les feines de recuperació del pas de vianants a la zona de la Capelleta.

Pel que fa a les feines de l’Ajuntament, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha explicat que per part de la Brigada Municipal també s’estan realitzant feines de recuperació del mur perimetral a la platja del Cossis.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que “tots aquests treballs són fonamentals per a recuperar tot el litoral, en especial totes les destrosses que va ocasionar la borrasca Glòria i oferir així una costa òptima, tant per als veïns com per als visitants”.

Actuació a les
platges urbanes

L’empresa encarregada del manteniment de les platges també realitza tasques de millora amb l’envernissat i adequació del mobiliari urbà que hi ha al passeig marítim. Unes feines que s’afegeixen a la retirada de les pedres a la zona sud de la platja del Fortí, que van començar per part de l’Ajuntament, i a la instal·lació de les casetes de salvament.

L’Ajuntament retira les pedres
de la platja del Fortí

Durant el dia d’ahir l’Ajuntament va iniciar la retirada de les pedres que la mar arrossega fins a la zona sud de la platja del Fortí. L’objectiu és garantir que els banyistes puguen entrar i sortir de l’aigua de forma còmoda, especialment els xiquets i les persones amb mobilitat reduïda, a més també de poder estira-se a l’arena amb més comoditat.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha explicat que “aquestes tasques formen part dels treballs d’adequació del litoral que s’estan duent a terme per garantir unes platges en perfectes condicions”. En aquest sentit, assenyalava que ja s’han instal·lat les casetes de salvament a les platges del Fortí i Fora del Forat, a més de continuar les tasques de reparació en diferents punts del litoral.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha recordat que “la ciutat disposa de 12 quilòmetres de costa i 25 punts de bany entre cales paradisíaques i platges urbanes, fet que converteixen Vinaròs en una ciutat ideal per a gaudir de l’estiu”.

Cal destacar que la majoria les feines d’adequació del litoral que s’executen des de l’Ajuntament es fan a través de la contractació d’empreses de Vinaròs i la comarca per afavorir la reactivació econòmica. En aquest sentit, afegia que es tracta d’una de les mesures adoptades des del Consistori per fer front als efectes del coronavirus, amb una partida total de 500.000€.

Directe