Continuen les obres en el Passeig Marítim pels efectes de la borrasca Gloria

Estan ja en marxa la reconstrucció del paviment i muret, canalitzacions, jardineria i reposició de mobiliari urbà

L’Ajuntament de Peníscola ha adjudicat aquesta setmana parteix de les obres necessàries per a recuperar la normalitat en el seu litoral, després dels efectes del pas de la borrasca Glòria per la població, molt especialment les causades pel temporal marítim.

El consistori ha sol·licitat un préstec per a poder destinar més de dos milions d’euros a diferents treballs, tant en la costa nord, com en la costa sud.

En la zona nord, s’estan executant i “a bon ritme, segons ha pogut comprovar el mateix alcalde, Andrés Martínez, en la seua visita als treballs de millora del muret i paviment, reposició de mobiliari urbà, jardineria, xarxa de reg i subministrament d’aigua per a les dutxes, així com el sistema de megafonia; treballs que sumen, íntegrament, al voltant de 800.000 euros.

Les primeres a executar-se són les tasques de reconstrucció del muret del passeig nord que continuen i s’estenen al llarg de tota la seua extensió, després d’adjudicar-se aquesta setmana el segon tram de treballs previstos; “l’objectiu és tindre-les finalitzades el mes de juny” ha estimat Rovira, que ha precisat que els treballs que es realitzen ja es desenvolupen en el tram de passeig que discorre entre l’Hotel Felip II i la Ratlla del Terme, “tasca que es completarà en els pròxims dies amb el tram restant que va des de l’inici del Passeig fins a l’hotel Felip II, completant així els seus més de cinc quilòmetres”, ha ampliat.

La resta dels treballs “s’estan executant paral·lelament en aquestes setmanes, així el nostre objectiu és portar-los tots a terme entre els mesos de maig i juny” ha explicat, “atenent les restriccions i recomanacions de les autoritats sanitàries en el marc del calendari de desescalada d’aquesta crisi pel Covid19”.

L’obra prevista per als accessos a la zona sud del municipi per la costa contempla la reparació del mateix vial d’accés, situat sobre un penya-segat, la valoració del qual suma més d’un milió d’euros. La seua execució depén de la recepció dels preceptius permisos de l’àrea de Costes, competent en la matèria. Es preveu poder disposar dels mateixos en l’inici del mes pròxim.

En total, l’import estimat per part de l’Ajuntament, que destinarà per al desenvolupament de les obres en el seu litoral nord i sud és de 2.070.322€, “quantitat que ens veiem abocats a assumir amb un préstec, a causa de l’inesperat de la situació i la falta de col·laboració per part del Govern central que, en la nostra opinió, hauria d’haver-se implicat en aquesta important tasca de retornar el nostre litoral a la normalitat” ha valorat Rovira.

Per la seua part l’alcalde també ha recordat que estan pendents de realitzar-se les tasques per part de la Generalitat Valenciana pel que respecta a la reposició, renovació i reparació de passarel·les i llavapeus, treballs que són de competència autonòmica. “Si volem obrir les platges en condicions de seguretat per als usuaris, a més d’aplicar els protocols que vinguen avalats per les autoritats sanitàries, hem de comptar amb els serveis disponibles en perfecte estat de revista, fent tots un esforç per recuperar el nostre litoral després del temporal” ha exigit.

Directe