Peníscola demana explicacions a la Generalitat de perquè no es pot passar a fase 2

Els portaveus municipals de l'Ajuntament de tots els partits mostren el seu malestar

Els quatre portaveus junt amb l'alcalde, en una imatge d'arxiu

Els portaveus de l’Ajuntament de Peníscola, per unanimitat, tal i com ja havien fet els seus homòlegs de Vinaròs, han mostrat la seua “disconformitat amb la decisió presa per la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana de no permetre que el Departament de Salut de Vinaròs, del qual depén el nostre municipi, puga passar a la Fase 2 aquest dilluns 25 de maig tal com estaria previst, endarrerint, com a mínim, aquest canvi de fase fins a l’1 de juny”.

“No és intenció de tots els grups polítics del consistori de Peníscola avançar ràpidament i de forma irresponsable en un seguit de fases com si es tractés d’una cursa. Entenem la complexitat de la situació i que la salut de les persones està per damunt de tot. Per això, no podem entendre que, tot i complir la majoria dels criteris, no se’ns permeta accedir a la Fase 2”, continuen.

⌙ Portaveus de l’Ajuntament de Peníscola
▸ Raquel París Marín, portaveu del Grup Popular de Peníscola
▸ Isabel Esbrí Navarro, portaveu del PSPV-PSOE
▸ Vicent Castell Burriel, portaveu de Compromís per Peníscola
▸ Javier Mateu Borrás, portaveu del Grup Ciutadans

Segons expliquen, “tant en l’àmbit municipal com privat, la ciutadania de Peníscola està duent a terme, durant les darreres setmanes, un intens treball d’adaptació per recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d’atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius. Un treball que a hores d’ara, es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica. A més, aquest retard en el canvi de fase agreujarà seriosament la reactivació del nostre sector turístic, ja que impossibilitarà acollir a més clients en l’interior dels locals i retardarà l’arribada de turistes i visitants d’altres províncies que sí que es troben amb la possibilitat de desplaçament”

Es per tot això que, des de l’Ajuntament de Peníscola “volem manifestar que considerem aquest un tracte poc encertat cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat Valenciana on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial”, apuntant que “no entenem com els criteris sanitaris i tècnics que ens van permetre passar de la Fase 0 a la Fase 1, ara no ens servisquen per a continuar amb el procés de desescalada asimètrica per departaments de salut, sol·licitada per la mateixa Conselleria de Sanitat al Govern d’Espanya, i poder passar a la Fase 2 amb totes les garanties de seguretat implementades”. Per tant demanen a la Conselleria de Sanitat “que se’ns informe de quins paràmetres no es compleixen per a no deixar passar a la següent fase el Departament de Salut de Vinaròs”.

Directe