Aquesta setmana es faran 400 tests ràpids a bombers i Protecció Civil

Són cossos essencials que porten dos mesos realitzant tasques de protecció

El Parc de Bombers del Baix Maestrat, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló iniciarà aquesta setmana la realització de tests ràpids a les plantilles en actiu del Consorci Provincial de Bombers, Protecció Civil i del parc mòbil per a detectar la presència de la Covid-19. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que es realitzaran més de 400 proves d’alta confiabilitat, amb un marge d’error menor del 10%, i que s’ha pres aquesta decisió “per a augmentar la protecció dels nostres treballadors i per a minimitzar el màxim possible els riscos de contagi”.

El president de la Diputació, José Martí, junt amb el propi Ibáñez i la diputada Xaro Miralles, s’ha encarregat de realitzar des del principi les gestions amb l’Hospital Provincial perquè se facen el més ràpid possible. Per a Martí, la realització d’aquests tests és prioritària perquè “durant aquests últims dos mesos el seu treball els ha portat per la major part dels municipis de la província fent múltiples tasques de protecció de la ciutadania que requerien del contacte amb persones -com han estat les desinfeccions de via pública o les expedicions per a aproximar aliments, medicaments i material de protecció sanitària a la població-, el que ha incrementat la seua exposició davant el coronavirus”.

Per la seua banda, Ibáñez ha recordat que “des del primer minut hem reforçat la seguretat dels anomenats cossos essencials dotant-los dels mitjans necessaris per a salvaguardar la seua salut”.
Les proves es realitzaran al llarg d’aquests dies i s’estendran fins a l’inici de la setmana que ve. Abel Ibáñez ha subratllat que els resultats seran quasi immediats i que, en cas que hi haja cap positiu, s’activarà el protocol establert que inclou la realització d’un segon diagnòstic PCR.

Directe