Peníscola intensifica la neteja a la platja després del pas de Gloria

A més, comença la reposició de mobiliari urbà en el passeig marítim

Peníscola intensifica la neteja a la platja després del pas de Gloria

L’Ajuntament de Peníscola, després d’adjudicar les obres de millora en el passeig nord, per a revertir els efectes del pas de la borrasca Glòria en el litoral del municipi, arranca les tasques de neteja i reposició de mobiliari urbà en la zona.

A més de l’adjudicació de les obres de reparació del muret en el passeig que discorre paral·lel a la platja Nord, la setmana passada, avui s’han començat a retirar les papereres que estaven en mal estat per a substituir-les per papereres noves. El mateix es farà amb els bancs i la jardineria.

“Després de les primeres neteges i desenrunaments, es va prioritzar la transitabilidad de la via; es va procedir a dipositar l’arena dins de la platja i des de Costes han estat treballant per retornar-la al seu estat habitual” ha explicat l’edil de l’àrea de Serveis, Jorge Rovira. Després de l’inici de l’estat d’alarma “tots aquests treballs van haver de quedar en pausa per haver d’escometre des de les brigades de neteja, tasques urgents per a garantir la seguretat sanitària de la nostra població durant l’inici de la crisi” ha explicat, “amb l’inici d’aquesta fase 1 de la desescalada, reprenem tasques de reposició de mobiliari i, en els pròxims dies, de reposició de jardineria, per a anar retornant a la nostra façana marítima la normalitat” ha conclòs.

Quant a la neteja de les platges, que a Peníscola es du a terme al llarg de tot l’any, Rovira ha explicat que es va haver de programar en diferents fases, a conseqüència del temporal marítim, i en aquests moments es reprenen les tasques de neteja de l’arena de la forma habitual.

L’Ajuntament de Peníscola destinarà enguany al voltant de 2 milions d’euros a retornar el seu litoral a la normalitat després dels efectes del temporal marítim del passat mes de gener, tasques que han hagut de finançar-se a través d’un préstec bancari i inclouen també la reparació del vial d’accés a la zona sud de la localitat. Segons el consistori, la previsió és de dur a terme aquestes obres de millora al llarg dels mesos de maig i juny.

Directe