Mig milió d’euros d’estalvi als empresaris en la taxa de les terrasses

L'Ajuntament no la cobrarà i permetrà incrementar-hi els metres

Mig milió d’euros d’estalvi als empresaris en la taxa de les terrasses

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha anunciat aquesta setmana que l’Ajuntament no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública aquest 2020, a conseqüència de la crisi sociosanitària provocada per la Covid19.

“Estarem al costat dels autònoms i xicotets empresaris de la nostra població; la impossibilitat d’obrir els negocis en l’inici habitual de la temporada turística per a la Setmana Santa està generant importants pèrdues en el sector, així que des de l’Ajuntament de Peníscola tractarem de donar-los suport eliminant l’obligació del pagament d’aquesta taxa als establiments” ha explicat Martínez.

A Peníscola hi ha més de 350 comerços, al voltant de 140 restaurants i més de 200 bars i cafeteries, molts d’ells compten amb ocupació en via pública i l’import que deixaran d’ingressar les arques municipals és elevat, “la configuració del nostre teixit empresarial i la nostra condició de destinació turística fa que l’esforç que hem de realitzar des del nostre Ajuntament siga molt considerable; la reducció o exempció d’aquesta taxa en altres municipis no causa un impacte tan gran al que causa aquesta mesura en els nostres comptes” ha constatat el primer edil, que ha concretat que l’Ajuntament de Peníscola deixarà en les caixes dels establiments més de 510.000€ perquè aquests no hauran de pagar-los a l’Ajuntament.

“En si, aquesta mesura, per les dimensions que pren en la nostra economia, suposa una col·laboració i una ajuda important al sector” ha valorat l’alcalde, que ha ampliat que l’exempció de la taxa és també per als comerços.

Flexibilitat per a l’ocupació
de via pública

“Volem generar confiança perquè la valentia dels nostres empresaris siga un actiu en la reactivació, per això estem apostant per posar en marxa mesures que veritablement afavorisquen l’activitat econòmica i incentiven la reobertura” ha assegurat l’alcalde, que ha informat sobre la voluntat del consistori de “ser flexibles en l’ocupació d’aquesta”.

Referent a això Martínez ha explicat que els establiments de restauració que vulguen obrir ja en la fase 1, aquest pròxim dilluns, podran sol·licitar a l’Ajuntament els metres que volen ampliar la seua actual ocupació de via pública per part de les taules i cadires de què disposen, “per tractar de conservar el major nombre d’aquestes possible, garantint el compliment de les mesures de seguretat imposades pel Govern” ha ampliat.

En la seu electrònica del web municipal actualment poden ja trobar plans sobre els quals indicar l’ampliació proposada i el dilluns, després de la concreció de les mesures del Govern al llarg del cap de setmana, es treballarà des de l’àrea d’Urbanisme en l’adaptació, a la nova realitat, del document amb el qual podran realitzar la sol·licitud.

Així, cada cas serà estudiat de manera individual, perquè la configuració de la via pública és molt diferent segons la zona de la població en la qual es desenvolupa, “i hem de garantir la transitabilidad de la via” ha explicat.

Des de les diferents agrupacions empresarials s’ha traslladat a l’Ajuntament aquesta flexibilitat amb la qual s’ha compromès l’alcalde, atenent així les peticions dels representants de l’empresariat, que han arribat tant de part d’Ashotur, Agretur, Ashocas, com dels consellers membres del Consell Sectorial de Turisme de la població, amb els quals Martínez està en contacte permanent.

Directe